Aamun lehdessä oli komea kuva. 25 isoa puimuria eteni yhdessä rintamassa pellolla, jota oli silmänkantamattomiin.

Itse kirjoitus oli huolestuttava. Kuva oli Brasiliasta, josta tuodaan gm-muuntelematonta soijaa Suomeen. Muut suuret soijantuottajat USA ja Argentiina vievät vain gm-muunneltua soijaa. Tästä gm-muuntelusta ei sinänsä mitään vaan siitä, että tämän soijan geenit on muunneltu niin ettei glyfosaatti tapa niitä. 

Glyfosaatti tunnetaan parhaiten tuotenimellä Roundup. Roundup on erittäin tehokas aine. Se tappaa kaiken vihreän kasvillisuuden eikä myrkytä maata. Nyt sitten soija on muunneltu niin ettei glyfosaatti tapa sitä. Taloudellisesti viljelijälle iso asia. 1:llä ruiskutuskerralla tuhotaan rikkaruohot täysin kasvukaudeksi. Kokemuksesta tiedän, että siinä menevät taatusti niin valkojuuret, kukonkuuset, voikukat kuin muutkin juuriaan myöden. 

Erinomainen aine tästä näkökulmasta. Kokeissa sen on havaittu tappavan ihmisen soluja ja muuttavan dna:ta. Vesistöissä aineen käyttö on kielletty. Se tappaa vesieliöt. Kasvukaudella soijaan ruiskutettaessa sen on todettu jättävän jäämiä. Suomessa sitä käytetään ainoastaan kesannoilla tai kasvukauden jälkeen. Talven aikana jäämät häviävät. 

Brasiliassa tätä menetelmää käytetään jo 60% soija viljelyksiä. Soija on erinomainen valkuaistuote. Eläintenrehuissa se on saavuttanut jo melkein korvaamattomuuden. Ihmisille siitä tehdään jo monia tuotteita, jotka maultaankin vastaavat jo melkein lihatuotteita. Kyllä geenimuuntelu taitaa olla ihmisille melkoinen uhka.