On tietysti hyvä konsti paeta vastuuta  syyttämällä virkamiehiä. Täällä blogeissa siihen syytettyjen penkillä istutetaan myös hallitus. Kyllä talouden tila on ollut valtuutettujen tiedossa. Ovatko ymmärtäneet, sitä en tiedä.

Nyt näiden syyttäjien pitäisi tuoda viimeinkin vaihtoehdot esiin. Mitään muuta esitystä ei tule kuin pitää palkata konsultti. Syytetyllä hallituksella on sentään pasmat käsissä. Konsultti ei ole meidän talouden asiantuntija. Tieto on meillä ja säästöt haetaan nyt paljon puhutuista rakenteista. 

Se ei ole nopea tie. Pitää selvittää asioita laajasti. Ei porskuttaa kuin norsu lasikaupassa. Tähän asti on kokeiltu juustohöylää. Pieleen meni. Napittu säästöjä joka puolelta ja melkein halvaannutettu palvelut. Laitetaan nyt jäitä hattuun ja tehdään työ rauhassa ja maltilla. Nyky kriisistä tarvitaan vakaa tie tulevaisuuteen. Sellainen, että sen kanssa voidaan elää vuosia.

Nykyvaltuutetut ovat kuin tosimiehet jotka syyttävät vastoinkäymisistä vaimoaan. Heillä syytetyt ovat hallitus ja virkamiehet.