Käytiin tänään eräiden muiden kh:n jäsenten kanssa tutustumassa Lokalahden Pitkäluodossa olevaan ranta-asemakaava muutokseen.

Mikäli kaava hyväksytään kansalaisten samanarvoisuutta ei ole kuin juhlapuheissa. Kyllä sitä kaavaa on tullut papereissa tuijoteltua, mutta omakohtainen näkeminen elävöittää homman ihan toisin. Pienellä alueella on 5 kesämökkiä ja vanha vakituinen asunto. Tämän vakituisen asumuksen osti aikanaan Raision Tehtaat henkilökunnan virkistysalueeksi ja kaikki sopivat hyvin alueelle. Sitten Raison Tehtaat myi alueen yksityiselle yrittäjälle.

Alueen rauha oli mennyt. Aiemmin alueelle tultiin pitemmäksi aikaa ja asukkaat olivat rauhallisia lomanviettäjiä. Nyt siellä vaihtuu porukka tiuhaan ja juhlitaan kunnolla, kun on päästy meren rantaan. Alueella on asuntovaunualue, yhteinen rantasauna ja entisessä päärakennuksessa oleva keskuspaikka. Nyt alueelle haetaan 2 uutta saunaa ja mökkejä. Asuntovaunupaikat hieman supistuvat. Alueella on rantaviivaa 210 metriä eikä yhtään vapaatarantaa.  Voiko joku saada tällaiselle alueelle lisää rakennusoikeutta?

Rantaa oli ruopattu ja massat läjitetty mereen lupaehtojen vastaisesti. Tämä ei kuulu kaavoitukseen, mutta ei anna hyvää kuvaa asioiden hoidosta. Alueelle johtaa kapea tie, silta ja pitkä penger joilla ei mahdu henkilöauto ja asuntovaunu sivuuttamaan. Kaavasta keskusteltaessa virkamiehet toteavat, ettei se ole kaava asia vaan tienhoitokunnan asia. Kyllä se pitäisi tässä vaiheessa selvittää. Kaavamuutoksen tultua mahdollisesti voimaan ovat tien osakkaat aika voimattomia. Jos tie halutaan kunnostaa nopeasti, niin kyllä silloin tienosakkaat joutuvat sen maksamaan osuuksiensa suhteessa vaikka lain mukaan sen pitää hoitaa kaavamuutoksen hyödyn saaja. Maanantaina asia on taas hallituksessa. Kyllä asia pitäisi hoitaa kaikkien tyydytykseksi ennen hyväksymistä.