Viime kuukaudet ovat kesästä huolimatta U:kille lupauksien aikaa. Töitä on tulossa harvinaisen paljon. Soijatehdas on jo vanha juttu sinänsä, mutta ensi vuonna alkaa tuotanto ja silloin alkaa tulla vakinaisia työpaikkoja. Eivätkä ne ole näillä näkymin vain määräajaksi.

Autotehdas sai valmistettavakseen Mersuja. Tämä tuo valtavan määrän työpaikkoja. Niitä U:kista ei pystytä täyttämään. Muuttohalukkuutta hillitsee varmasti sopimuksen 3:n vuoden kesto. Muutto perheelliselle ja/tai asunnonomistajalle on ankaran mietinnän takana.

Vertek myös varmistelee asemaansa koko ajan merkittävänä yrityksenä. 30 työpaikkaa on hyvä määrä. Tosin ei ole kerrottu minkä verran niistä tulee U:kiin sillä kerrotut pari asemaa saavat varmaan työntekijät ympäristöstään. Kun tiedetään työpaikan teollisuuteen tuovan kerrannaisena 1,5-2 työpaikkaa muualle, niin harvalla paikkakunnalla Suomessa on näin hyvät näkymät tällä hetkellä.

Terveydenhoitoon perustettiin taas uusi työryhmä miettimään säästöjä terveydenhoitoon. Hieman mietityttää mitä tällä jatkuvalla uusien työryhmien perustamisella saadaan. Erikoissairaanhoitopiiri hakee itsekkin säästöjä vimmatusti. Viimeksi on ollut esillä potilashotellin perustaminen. Tämä on tarkoitettu potilaille jotka eivät välttämättä sairaalapaikkaa tarvitse, mutta esim. päivittäisten hoitojen takia pitkät matkat kotiin tai kunnalliseen hoitopaikkaan ovat raskaita ja kalliita.