Alku byrokratian eka asia on kiinteistön osto Salmelta 17 000€ hintaan. Alue on 3,4 ha ja rajoittuu kaupungin omistamaan maahan. Seuraavaksi ollaan myymässä Taina Engroosille 3400 m2:n Templatin tonttia satamasta n. 40 000€:lla. Sitten on virkojen täyttölupia, jäsenien valinta säätiöön jne.

Seuraavaksi on uuden maksun perimisen aloittaminen. Kyseessä on jätehuollon perusmaksu jolla tultaisiin peittämään jätehuoltoon liittyvien muiden kulujen kuin kaatopaikanhoidon peittäminen. Maksun suuruudeksi esitetään 18,50€ asunto alle 10 asunnon kiinteistölle ja 15 € 10 tai suuremman asunnon kiinteistöille. Kesämökille 9,25€. Sitten esitetään takauksen hyväksymistä Mattisten jätevesiosuuskunnalle.

Sitten on asuintotyöryhmän perustaminen, joka alkaa kehitellä vuokrakerrostaloa. Ryhmään esitetään Heikki Wala, Jouko Antola, Terttu Lundelin, Esa Lehtonen, Erkki Saaristo, Atso Vainio ja Leena Arvela-Hellen. Sitten erilaisia byrokratioita ja 10 kuukauden talouden toteutuminen. Sitten perustetaan Yhtiö Satama ja hyväksytään siihen liittyviä toimenpiteitä mm. valitaan johtokunta.