Kokous alkoi sosiaalityönjohtaja Maria Silverin alustuksella Ukin työllistämistoiminnasta. Hyvää työtä on tehty ja uusia mietteitä on toteuttamista vailla. Asiat lähtivät vauhdikkaasti liikkeelle. Hieman pysähdyttiin Rantakadun ja Blasieholmankadun kulma tontin myyntiin. Tontille tehdään myös kaavamuutos, ei kuitenkaan osoiteta rakennusoikeutta.

Kotihoidon työ- ja taukotiloista keskusteltiin pitkään ja lopuksi palautettiin uuteen valmisteluun. Vakka-Suomen lastensuojelun suunnitelma herätti keskustelua Ukin lastensuojelun nykytilasta. Virkoja ja toimia on Ukilla täyttämättä 17 ja nämä koskettavat ikävästi lastensuojelua. Taitaa käydä niin, että tämän päivän säästöt maksamme lähitulevaisuudessa monin kertaisina ja pilaamme monen elämän.

Sitten päästiin sotejohtajan valintaan. Runola esitti Nummen kannattamana Lisa Pelttaria. Sotejohtajaksi esitetään valtuustolle Lisa Pelttari 6 äänellä, palkkapyyntö jossa ei ole tinkimistä 10 000€/kk. Äänestyksen hävisi Sari Rantanen 5 äänellä, palkkapyyntö 6150€/kk. Äänestyksen jako oli sama kuin monesti ennenkin. Oikea puoli 6, vasen 5. Viime aikojen henkilövalintoja on ollut välillä vaikea ymmärtää. Aikana jolloin kaikista menoista yritetään säästää virkaan esitetään 4 000€:n kuoppakorotusta. Saatikka mikä tulee olemaan loppulasku. Kaupungin palkat kuten työpaikkojen yleensäkin ovat linjassa. Nyt sotejohtaja menee kj:n edelle joten kj:n palkkaa on korotettava. Samoin muiden palvelukeskusten johtajien. Ei voi olla niin, että yhden palvelukeskuksen johtaja saa lähes tupla palkkaa muihin verrattuna. Näiden korotusten jälkeen tule seuraava porras ja sitten seuraava kunnes koko organisaatio on käyty läpi. Muuten tällä palkankorotuksella saisimme 2 lähihoitajaa vanhustyöhön tai 2 kentänhoitaja jne.

Seuraavaksi tuli todellinen ylläri. Perhepäivähoitajien siirtyminen kuukausipalkkaan hyväksyttiin yksimielisesti. Hallintosääntö siirrettiin 16.12. kokoukseen. Hallituksen ensi vuoden kokousaikataulu hyväksyttiin lisäämällä kokous maaliskuun loppuun tilinpäätöksen käsittelyä varten. Valtuuston kokous aikataulu menee valtuuston hyväksyttäväksi. Kysyin onko Muutospuolue valittanut ettei saanut kokouskutsua edelliseen kokoukseen. Ei ollut, sensijaan Tähtinen oli ilmoittanut olevansa estynyt jonka jälkeen kutsuttiin Valkonen. Hän oli myös estynyt joten kutsu toimitettiin Aaltoselle. Ihme juttu.

Talouden toteuma ei paljoa keskusteltu. Vuotta on kulunut niin ettei enää voi muuta tehdä kuin seurata katseella. Ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän asioista keskusteltiin pitkään.