Kokous alkoi SPR:n edustajan kertoessa turvanpaikanhakijoista ja siihen liittyvistä asioista. On se vaan niin erilaista kuin somessa ja ihmisten kanssa jutellessa. Pakolaisten vaastanottokeskus paikkakunnilla rikollisuus ei ole noussut, he ovat hyvin motivoituneita työntekoon, isolla osalla on hyvä koulutus jne. Alustuksen jälkeen alettiin tehdä päätöksiä. Päätösesitykseen Lea Myllymäki teki seuraavan lisäyksen "Selvitetään Uudenkaupungin mahdollisuutta tarjota pakolaisstatuksen saaneille henkilöille kotipaikkaoikeutta". Äänin 9-2 esitys hyväksyttiin. Vastaan äänestivät Lasse Virtanen ja Birgitta Runola. Minusta lisäys poli kyllä tarpeeton. Pakolaistatuksen saaneilla on Suomen perustuslain turvaama oikeus asua missä tahansa kunnassa. Tämä oikeus on ollut kaikilla jo vuosia. Viimeksi jopa vanhukset saivat luvan asua missä haluavat.

Lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksissä Lea Myllymäki esitti otto-oikeuden käyttämistä kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntaltk:n päätökseeen jossa jäävää 40 000€:n rahaa päätettiin käyttää ensisijaisesti salibandytilojen varustamisen sekä lasten ja nuorten liikuntapalvelujen ostamiseen Vahterusringistä. Äänin 5-5 pj:n äänen ratkaistessa otto-oikeutta ei käytetä.

Sorvakkoon tontille jossa aiemmin oli kesäteatteri aletaan tehdä kaavamuutos. Nykyinen hotellikaava muutetaan asuntokaavaksi. Tontille tulee 2-3 kerrostaloa. Voisi olettaa rakentamisen alkavan pian.

Loput asiat päätettiin esitysten mukaisesti.