Pitkästä aikaa valtuusto tai kh kokoontuu. Lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksistä saattaa tulla jotain puheeksi. Pitää itsekin niitä miettiä tarkemmin. Sote-uudistuksesta sovittiin viimeksi kerrottavan aina jotain uutta tullessa esille. Tämän olisi luullut olevan muutenkin selvää. Samoin työterveyden yhtiöittämis tilanteesta kerrotaan.

Merituulikotiin ja Matleena osastolle palkataan molempiin 1 lähihoitaja. Päihde- ja mielenterveysohjelma on tiedoksi. Seuraavalle 4 vuodelle esitetään sopimusta keskimäärin 10 pakolaista/v. kotouttamisesta. Määrään sisältyy itsenäisesti Ukiin muuttavat.

Laitilantien oikealla puollella Kurjenpolun vastapäätä olevan alueen kaava päätettäneen asettaa nähtäville. Autonrakentajantien varrella päätettäneen aloittettaneen kaavamuutos lähivirkistysalueen muutos teollisuusrakennusten alueeksi. Päämääränä kaupungin varikon muutos alueelle. Jatkuvasti kaavamuutoksia. Kyllä pitäisi päästää kaupungin kaavan uudistamiseen.

Loukkeenluodon asemakaavaa on muutettu ja se esitetään laitettavaksi uudelleen nähtäville. Sitten on vielä 3 muutakin ranta-asemakaavaa. Valtuusto päätti ostaa Esson alueen satamasta. Nyt on kauppakirja hyväksyttävänä. Mätinkalliolle kaavoitettujen kerrostalojen alue varataan rakennusliike MI&Re:lle 2:ksi vuodeksi suunnittelua varten. Firma on toiminut Pohjanmaalla vuodesta 1993 alkaen.

Peratun norssin ja silakan tuotekehitykseen esitetään n. 8 tonnin verran rahaa. Kalannin- Laitilan tien suunnittelurahaa esitetään hyväksyttäväksi. Laitilassa se käsitellään vasta kesäkuun alussa. Toivottavasti sielläkin myönteisesti. Loput onkin läpihuutojuttuja. Listalla piti olla myös Lyökin luotsiaseman ympäristön tilanne. Ei ole. Ei taida täksi kesäksi tulla ratkaisua.