Vuosi alkoi samoin miten viime vuosi meni eli pitkä kokous. Alussa samat asiat kuin ennenkin. Elinkeino asioissa Jari Nikkari oli kertomassa asuntorakentamisesta. Hyvin menee, mutta menköön. Valtuuston eräästä päätöksestä on valittanut Varsinais-Suomen Laki ja Kiinteistö Oy, valituksesta huolimatta päätös pannaan toimeen. Laki ei ollut huomannut ettei sillä ole valitusoikeutta. Valitus on ranta-asemakaavasta eikä yhtiö omista kaava-alueella kiinteistöjä.

Sitten olikin joukko asioita jotka hyväksyttiin ilman napinoita. Pykälät 12 ja 13 siirrettiin, niissä käsiteltiin nimikkeiden muutoksia ja palkantarkistuksia. Täyttölupia annettiin jälleen lukuisia. Talouden parannuttua vanhan tavan mukaan takki auki. Nyt ei olla köyhiä eikä kipeitä.  Aikanaan Kemira Agrossakin oli sama tilanne. Tulos oli muutaman vuoden huono ja kaikesta säästettiin. Heti nokan noustua pinnalle kurkkimaan alkoi sama menojen määrä. Agron johtoryhmässä käytin puheenvuoron, että miksi ei eletä samalla menotasolla kuin muutama vuosi mentiin. Tj. sanoi, "Sanoppa se", mutta ei kuitenkaan alettu talousarviota kantamaan.

Sitten päästiin asiaan. Arkkitehdin virasta pidättämiseen. Keskusteltiin kovasti, muutettiin esityksiä ja pidettiin neuvottelutaukoja. Lopulta oltiin tilanteessa ettei muuta kuin äänestellään. Ekaksi olivat vastakkain Nikulan esitys, jossa virastapidättäminen päättyy ja arkkitehtia kuullaan sairasloman aikana tapahtunutta toistuvaa virantoimitukseen osallistumista huolimatta sairaslomasta ja taustalla odottavasta virasta pidättämistä. Saattaa olla, että kirjaan huolimattomasti ja jostain kohtaa esitys hieman poikkeaa, mutta haitanneeko tuo mittää ajatus on kuitenkin oikein. Nikulan esitystä vastaan asetettiin esitykseni joka oli seuraava, kaupunginarkkitehdin virantoimituksesta pidättämiseen ei olosuhteiden muututtua ole enää perusteita ja näin ollen virantoimituksesta pidättäminen on lopetettava välittömästi.

Nikula voitti 6-5. Seuraavaksi olivat vastakkain Nikula ja kj:n päätösesitys. Nikula jatkoi voittikulkua äänin 6-4 1 tyhjä. Tyhjä oli minun ääneni. SDP:n edustajat jättivät eriävän mielipiteen, sisältönä päätösesityksen laajentaminen.

Loput asiat menivätkin sitten kolkon paukkeessa.