Piti heti alussa kirjoittaa näistä tapahtumista, mutta aina vaan on jäänyt. Kait sitä vieläkin voi. Halla-aho oli suosikkini pj:ksi sillä arvelin hänen mukanaan persujen vajoavan luonnolliseen 4 %:n kannatukseen. Yllätys hänen valintansa silti oli, vieläpä ylivoima. Olenko ollut väärässä persujen luullessani enemmistön olevan inhimillisiä suomalaisia?

Kokouksen jälkeisenä päivänä yllätykset jatkuivat, puolue hajosi. Eka reaktiono, näinkö tässä taas kävi. Hajosihan edeltäjä SMP:kin. Silloin oli Kiken isä loikkimassa ees taas tiellä taistojen. Uskoin eronneiden vievän mukanaan lähes kaikki kannattajat. Hiukan tuo johtopäätös arvelutti, jäihän Halla-ahosille puoluetuki ja puoluekoneisto. Kaikentietävä ja ennalta näkevä Soinihan oli betonoinut puoluetuen niin etteivät loikkarit saa mitään.Jokin meni pieleen, Soinistahan loikkari tulikin vaikka oli viikko aiemmin julistanut ettei koskaan eroa persuista. Niin se kääntyi takki tässäkin asiassa.

Päivien kuluessa alkoi kuulua yllättävää. Puolueosastot ja kannattajat eivät lähdekään persuista. Vieläpä gallup vahvisti ettei persujen kannatus mihinkään muuttunut. Loikkarit varmaan tiesivät ettei uutta eduskunta paikkaa tule, mutta näin totaaliseen epäonnistumiseen ei varmasti kukaan uskonut. Kike peruikin loikkansa heti gallup tuloksen tultua julkisuuteen.

Miksi puolue hajosi? Uskon näin raadolliseen selitykseen, että Halla-ahon mahdollinen valinta oli saanut joitakin piirejä valmistautumaan pahimman varalle. Hallituksesta lähdön tiedettiin seuraavan. Juoni piti keksiä hallituksessa pysymiseen. Uskomattoman kova oli hallituskiima, siitä syystä hajoitettiin puoluekin. Persujen ollessa hallituksen ulkopuolella, Soini lervailu takiaispuolueista ym. oli kovaa. Muut sentään lähtivät sellaisen asian tullessa esiin jota ei voinut hyväksyä.

Uskomatonta oli myös hallituksen hätä pitää hallitus pystyssä. Hallituksen annettiin pitää kaikki ministerinsä vaikka porukka hajosi. Mitään suhteellisuutta kannatuksen ja ministerin paikkojen välillä ei enää ole. Tuskin koskaan ennen on ollut tällaista joukkoa ministereitä hallituksessa 2%:n kannatuksella.

Entä persujen tulevaisuus? Ensi innon hävittyä uskon kannatuksen hieman putoavan, mutta hämmästyttävän paljon Suomessa porukkaa jolle ei asiallisuudella ole mitään väliä. Uskon persujen entistä enemmän tulevan olemaan mamujen ja EU:n vastaisuudella elävän. Tämän sukupolven aikana eivät hallitusovet aukea. Sinisellä Tulevaisuudella ei ole tulevaisuutta. Seuraavissa vaaleissa kellään muulla kuin Soinilla ei ole läpipääsyn mahdollisuutta. Hänen en usko lähtevän ehdolle. Eläke ja muut tulot ovat jo sitä luokkaa, että hän keskittyy raveissa kiertelyyn.