Kh:n maanantaisella listalla on mielenkiintoisia asumiseen liittyviä asioita. Sukari kaupasta olen jo kirjoittanut. Aikalailla kysymyksiä ainakin minussa herättää myös asumisstrategia vuosiksi 2009-2015. Näin tärkeän asian luulisi kuuluvan valtuuston päätäntävaltaan. Sitä esitetään ainoastaan annettavaksi tiedoksi valtuustolle. Onhan se hyvä, että päättävä elinkin tietää mihin aiotaan rakentaa. Tosin päätösesityksessä on lieventävänä seikkana, että yksilöidyt toimenpiteet päätetään erikseen.

Linjaukset ovat valtaosin ihan hyväksyttäviä. Minua närästää yksilöidyistä toimenpiteistä ainoastaan, Kaupunginlahden rannan vanhan veneveistämön alueen uudelleen suunnittelu. Alueen voisi mielestäni ihan hyvin suunnitella uudelleen, mutta maininta asumisstrategian yhteydessä ei voine tarkoittaa muuta kuin alueen ottamista asumiselle.

Siihen se on täysin sopimaton ja pois nykyisestä varauksesta, joka  mahdollistaa alueen käytön vain teollisuus- ja matkailu käyttöön. Asumiseen meren rannalla aluetta on kaupungilla riittämiin ja lisää tullee varmasti ostettavaksi. Satamaa ei voi viedä muualle kuin hirmuisilla kustannuksilla. Satamalle ja varsinkin satamaan tukeutuvalle teollisuudelle aluetta ei ole kuin seuraavalle nousukaudelle. Kaupunki suunnittelu tuntuu olevan kovin lyhyt näköistä kädestä suuhun elämistä. Maankäytön suunnittelussa 100 vuottakaan ei ole kohtuuton aikajänne.

Toivottavasti hallitukselta löytyy näkökulmaa tulevaisuuteen.