Ekana varsinaisena asiana on Lokalahden keskustan kaavamuutos. Aikanaan kiertoliittymää suunniteltaessa ELY-keskus edellytti kaavamuutosta. Nyt sieltä on alettu perätä kaavaa. Uskoisin kaavan olevan vain työtä, eikä mitään erimielisyyksiä tule maankäytöstä.

Sitten Iso- ja Vähävilissalojen kaavoitus ensi vuoden aikana.  Niiden tonttien joiden vuokra-aika tämän vuoden aikana päättyy sopimuksia jatketaan siihen asti, että kaava on saanut lainvoiman. Sitten kaavassa muodostetut tontit myydään ensisijaisesti vuokraajille ja sitten muille. Hinnat päätetään myöhemmin.

Blasieholman ja Rantakadun kulmassa on runsaan 300 neliön tontti joka on kaavassa varattu seurakuntatalon parkkipaikaksi. Nyt Pauliina Jäsperlä haluaa ostaa tontin n. 6600€:lla ja muuttaa kaavaa asuin-, toimisto- ja liikealueeksi. Myyntiä esitetään.

Merituulikodissa oleva 250 neliön entinen keskuskeittiö esitetään saneerattavaksi tauko- ja työtiloiksi. Kustannusarvio on 350 000€. Vakka-Suomen lastensuojeluohjelma vuosiksi 2014-2018 esitetään hyväksyttäväksi.

Sitten on esitys valtuustolle sote-johtajan virkavaalista. Esitys on Laitilan nykyinen sote-johtaja Sari Rantanen. Huhut kertovat äänestyksen olevan tulossa hallituksessa ja esitykseksi tulevan äänin 6-5 Lisa Pelttari. Valtuuston lopputulosta ei voine kukaan osata ennakoida. Kepun pj. vakuutti valtakunnantasolla ettei enää poliittisia valintoja tehdä. Ei maininnut erikseen Uuttakaupungia, joten se siitä.

Sitten on pitkään esillä ollut perhepäivähoitajien siirtyminen kuukausipalkkaan. Esitys on ettei siirrytä. Seuraavaksi on myös pitkään esillä ollut hallintosäännön muutos joka esitetään valtuuston hyväksyttäväksi. Sitten ovat hallituksen ja valtuuston kokousaikataulut ensi vuodeksi. Valtuutettujen olisi syytä laittaa tämä lakimääräinen aikataulu kalenteriin ettei tarvitse kertoa ettei tiennyt kokouksen ajankohtaa. Tämä tulee valtuuston osalta valtuuston päätettäväksi. Suosittelen kokoukseen tuloa ja hereillä oloa tai ainakin esityslistan lukua.

Sitten 10:n ensimmäisen kuukauden talouden toteuma. Vuosi on jo niin lopussa ettei juuri enää mitään voi tehdä. Näillä mennään.