Kouluverkko uudistuksesta järjestettiin 2 kuulemistilaisuutta kuntalaisille. Eilen oli 2. Kalannissa. Väkeä oli molemmissa kohtuullisesti.

Jakaisin tilaisuudessa olleet 3 osaan, politiikot, opettajat ja muut kuntalaiset. Politiikkoja oli vaivautunut paikalle kohtuullinen määrä. Suurin osa oli ymmärtänyt tilaisuudet oikein. Päättäjät kuuntelevat muita kuntalaisia. Myös opettajia oli runsaasti. Suuressa määrin rehtoreita. Heidän roolinsa oli 2-jakoinen, kertoa mielipiteensä selvityksestä ja toimia asiantuntijoina. He hoitivat tehtävänsä mallikkaasti. Sitten ryhmä muut kuntalaiset oli yllättävän pieni. Se antaa myös vinkkiä ratkaisulle.

Varsinkin Kalannissa, muiden kuntalaisten päästessä keskeiseen rooliin, saimme hyviä ajatuksia tulevien päätösten tueksi. Nyt on viikko aikaa miettiä omaa kantaansa. Onhan sitä tietty näkemys ollutkin, mutta lisätietoa aina tarvitsee ja sitä tuli. Osin nämä tiedot vahvistivat jo ollutta mielipidettäni, mutta kyllä uutta säätöäkin tuli.

Vasta 15.11. on lopullisen päätöksen aika. Siihen saakka olen altis vastaanottamaan uutta tietoa ja näkemyksiä. Olen jo aiemminkin sanonut, en ole jääräpää. Olen valmis muuttamaan mielipidettäni, jos aihetta ilmenee. Ottakaa yhteyttä rohkeasti, mikäli tarvetta on. Kommentoimalla tähän blogiin, vasemmalta yläkulmasta klikkaamalla pääsee suoraan e-mailiin, omistan puhelimen ja tavattaessa voidaan suuraan keskustella.