Oli pitkä valtuuston kokous. Varsinaisesti aikaa meni vain 2:n asiaan. Valtuuston puheenjohtajiston ja hallituksen valintaan. Ei niin tärkeätä palveluja koskevaa asiaa taida tullakkaan johon aikaa menisi näin paljon. Henkilövalinnat saavat aina tunteet pintaan. 

Valtuuston puheenjohtajistonvaalissa päädyttiin nopeasti suhteelliseen vaaliin. Tämä vaalitapa on valtuustoissa vähän käytetty ja siten melko vieras. Monimutkaisena se vaatii myös tavallista enemmän opettelua. Sain tähän hyvän koulutuksen ekalla valtuustokaudellani silloisessa Lokalahden kunnassa. Henkilösuhteet olivat niin tulehtuneet ettei yhtään henkilövalintaa taidettu tehdä ilman suhteellista vaalia. Siihen tuli porukalle sellainen rutiini ettei vaaliin tainnut 5:ttä minuuttia kauempaa mennä.  Pj vaaliin jätettiin 3 listaa vasemmiston ja kokoomuksen yhteinen, kepun ja ps:n listat. Pj:ksi tuli 2:n vuoden takaisen sopimuksen mukaan Antola. 1. vpj. vaihtui kepusta kokoomukseen. Kepulle tarjottiin tilaisuutta tulla mukaan suurimpaan listaan jolloin he olisivat saaneet sopimuksen mukaisen paikan. Jostain syystä ei kelvannut. 2. vpj:n paikan oikeisto oli sopinut ps:lle. Ps on pahoin hajalle ja ilmeisesti taustalla oli ollut neuvotteluja, jotka rikkoivat sopimuksen. Varapuheenjohtajan paikkaan vaaditaan teoriassa 12 ääntä, käytännössä 9 olisi riittänyt. Tähän ei ps:llä ollut nykytilanteessa mitään mahdollisuutta. 

Sitten hallituksen vaali. Siinäkin päädyttiin suhteelliseen vaalitapaan. Kovat oli säpinät ja neuvottelut. Oleilin keskustelujen keskipisteen ulkopuolella joten minulla ei ole paljoa tietoa mitä keskusteltiin. Ketunhäntä oli ilmeisesti joillakin kainalossa. Meillä oli selvä linja sopimuksesta pidetään kiinni ja ellei sellaista linjaa löydy niin vassarit menevät omalla listalla vaaliin.  Meille liittoutumat eivät tuoneet muuta kuin riskin menettää hallituspaikkamme. Esitimme, että mahdolliselle vasemmiston listalle nimeni tulee olla 4:nä jolloin mahdollinen pelinpolitiikka ei tuo riskiä. Tähän päädyttiin. Menimme vaaliin 2 vuoden takaisen sopimuksen mukaan samalla listalla sdp:n ja kd:n kanssa.

Tuli taas pitkiä taukoja listojen jättämistä  ja ääntenlaskemista varten. Käytin tauon hyödyksi käymällä makoisalla oluella paikalla olleiden Jorma Aaltosen ja Olavi Mäenpään kanssa. Tosin Olavi kuskina nautti oluesta vain minun ja Jorman kautta. Niinhän se on aina sanottu, että kansa juo konjakkiakin edustajiensa kautta. Vaaliin tuli 3 listaa jo edellä mainitsemani lisäksi, kokoomukselta jonka listan 4:nä ps:n Nummi, kepu omillaan ja ps omillaan. Vaalin tulos oli ainakin minun tulkintani mukaan 2 vuoden takaisen sopimuksen mukainen. Entinen hallitus jatkaa poliittiselta kokoonpanoltaan entisellään. Henkilö vaihdoksia tuli 2. Varpe jäi pois omasta tahdostaan, tilalle tuli Leena Anto. Perussuomalaisten Nummi vaihtui Juha Aaltoseen.

Muissa asioissa, pari henkilövalintaa ja aloitetta, ei juurikaan puhuttu. Päätteeksi sosiaalijohtaja Heiniö kertoi valtuuston päättämän millin säästön tämän hetkisestä tilanteesta. Asia on vielä niin paljon kesken ettei se ole vielä julkinen.