Kaupunginlahden rantaa on vuosien kuluessa rakennettu ja purettu. Suunnitelmia on tehty kaavan ja kaavamuutosten lisäksi. Pääosin tarkastelua on tehty pala kerrallaan. Mikään ei ole nytkään sellaista ettei sitä saa koskaan muuttaa.

Satama lienee vaikeimmin muutettavissa eikä ole syytäkään ellei se tule Ukin tarpeisiin liian pieneksi. Sataman vieressä on kalaan liittyvää toimintaa mikä siihen sopiikin. Sitten tulee pätkä rantaviivaa joka on käytettävissä. Ei kuitenkaan asuntoihin kuten on jo ainakin pari kertaa aiottu. Seuraavaksi on uusi möljä ja Pakkahuone. Niille ei ole mitään muuta esitettykään. Johonkin muuhun nekin voidaan käyttää.

Pakkahuoneen jälkeen alkaa rantabulevardi johon on viereisen rautatien takia vaikeaa muuta esittääkään. Lahden pohjukka on vapaana. Sitten puistoa, leikkipuisto jonka takana vapaata ja Sorvakko-koti. Nyt tämä alue onkin esillä. Kaavoitusta tulee tarkastella huolella ja pitkällä tähtäimellä. Kaupunginlahti on Ukin keskeisin paikka. Lokalahden suunnalta tultaessa koko lahti näkyy kerralla. Laitilasta tultaessa Rantakadulle näkyy pätkä kerrallaan. Sorvakko-kodin jälkeen on hieman käytössä olevaa rantaa joka voitaneen jossain vaiheessa purkaakin ja suunnitella uudelleen. Sillan jälkeen on suojeltua aluetta ja puistoa.

Tässä vaiheessa en ainakaan minä halua ottaa kantaa Sorvakko-kodin seudun rakentamiseen. Esillä on kerrostalojen rakentaminen alueelle. Puhutaan senioritaloista. Mitä ne sitten ovatkin. Synergia Sorvakko-kotiin ei mielestäni ole keskeinen asia. Sorvakko-koti on niin pieni ettei se ole kovin merkittävää. Alueen läheisyys terveyspalveluihin on merkittävää. En ole vielä miettinyt asiaa, mutta varmaan taaempaakin on osoitettavissa läheisyys palveluihin. Kaupalliset palvelut ovat kävellen liikkuvalle aika pitkän matkan takana. Samoin pitää kiinnittää kavassa huomiota paikoitukseen. Senioritalot tarvitsevat paikoitusta siinä kuin joku muukin asuinalue. Autopaikkoja pitää tulla vähintään 1,3 asuntoa kohden. Eivätkä paikat voi olla kaukana.

Mietteitä alueen käytöstä riittää. Toivottavasti herää vilkas keskustelu. Ajatuksia kaupungilaisilta pitää kuulla.