Lautakuntien viranhaltijoiden päätöksissä ei line mitään syytä käyttää otto-oikeutta. Valtuuston päätökset 11.12.2017 esitetään toimeenpantaviksi Loukkeenluodon rnta-asemakaavan 2 korttelia lukuunottamatta joista on valitettu. Uusikaunki-Laitila jalankulku- pyöräilytie suunnitelma esitetään hyväksyttäväksi. Laitila on syyttänyt Ukia tien hidastamisesta ja vastustamista aina Keskustan kunnallisjärjestön yleisön osasto kirjoitusta myöden. Uki on vienyt hanketta eteenpäin kaikin mahdollisin keinoin, sen sijaan Laitila on hanketta vastustanut. Viimeksi se ei hyväksynyt ely-keskuksen suunnitelmaa jonka Uki on nyt hyväksymästä. Mitä tuollaisesta naapurista pitää ajatella?

Sitten on hyväksyttävänä 2 urakkaa ja kuorma-auton hankinta. Merituulikodin henkilöstö mitoitus ja nimikkeiden muutoksia tarttis hyväksyä. Samoin ohjeistaa Vakka-Suomen Media yhtiökokous edustaja hyväksymään tilinpäätös. Muistaakseni ennen on tilinpäätös hylätty. 2 kuukauden talousarvion seuranta merkittäneen tiedoksi. Näin lyhyeltä ajalta ei vielä mitään selviä.

Eipä sitten paljon muuta. Hienoa on ESSHP ilmoitus alkuvuonna poitaita olleen ennätysmäärin ja hoitoon pääsyn nopeus on toinen kohde jossa on tehty uusi rataennätys. Vieläkö joku marisee huonosta terveydenhoidosta?

 

Listalle tuli lisäasia. Viime valtuustossa palautettiin aloite aikuisten vastaanottokeskuksen perustaminen ja sen tarvitsema lisämääräraha. Hallintosäännön mukaan raha aloitteet käsitellään talousarvion yhteydessä. Nyt sos. ltk esittää tätä omana esityksenään. Näin asia voidaan käsitellä kesken vuotta sillä asian kiireellisyydestä näyttää olevan yksimielisyys. Asiaa koskeva palautettu aloite käsitellään omana asianaan hallintosäännön määrittelemän aikataulun mukaan.