Eilen oli normaalin työpäivän mittainen projekti. Ensin aloitettiin puolilta päivin valtuusto seminaarilla, aiheena ensi vuoden talousarvio. Kovasti ovat virkamiehet löytäneet tinkimiskohteita. Toivottavasti ehdotukset toteutuvat ja menevät vielä läpikin.Tämän seminaarin jälkeen oli valtuusto, jossa oli poikkeuksellisesti muutama mielenkiintoinen asiakin.

Ekaksi verryteltiin muutama juttu. Eka mielenkiintoinen oli tarkastus ltk:n kertomus. Yllättäen siitä ei käytetty muita puheenvuoroja kuin esittämäni kysymys. Tark. ltk. oli  esittänyt 9:n kohdan listan tärkeimmistä havannoistaan. Se ei ollut luottamusmiehille kiitosta jakava. Erityisen pitkät olivat kohdat joissa kritisoitiin Siivosten säätiötä ja Kalantitaloa. Listan jälkeen oli vielä kerrottiin tärkeimmistä toimenpide ehdotuksista niissä korostettiin kaupungin päätösten läpinäkyvyyttä ja salailun olisi perustuttava lakiin. Tästä sanottiin jo Siivostenkin kohdalla siellä oli tehty 2 salaista päätöstä aiheetta. Tämä salailu ei ole tänä vuonna korjaantunut.

Vero prosenteissa äänestettiin kiinteistöveroista. Äänin 23-20 ëi koroteta. Rintamalinja kulki oikeisto ei vasemmisto jlaa. Asiasta käytettiin lukuisia puheenvuoroja. Kiinnitin huomiota siihen, että kaupungin talouden kannalta merityksettömässä asiassa puheripuli iskee kun taas merkittävä asia menee kolkon paukauksella läpi. Näin ei sentään ihan käynyt. Seuraavana oli sihy aloitteet joissa oli kysymys taloudesta kymmeniksi vuosiksi. Tässä kaikki tekivät päätöksen lähes tiedottomina. Selvityksiä ja tutkimuksia ei ole toimitettu luottamusmiehille lain määräyksen mukaan. En nyt viitsi enempää protestoida ei hyvä. Äänin 37-6 aloitetteet hyljeksittiin.