On se hienoa, että ilmastomme palasi 4 vuodenajan taktiikkaan. Tässä oli viime talvea lukuunottamatta pitkään vuodessa vain 2 vuodenaikaa. Syksyä 8-9 kuukautta ja kesää 3-4 kuukautta.

Eilen täällä Lokalahdella alkoi sataa lunta tosi rankasti aamulla 5:n aikoihin ja sateli puoliin päivään. Ei tosin koko aikaa vahvasti. Lunta taisi tulla 15:sta senttiä. Aamupaivällä kävin U:kissa eikä siellä ollut ainakaan vielä montaa senttiä tullut. Niin se ilma vaihtelee lyhyelläkin matkalla.

Täällä maalla lumesta kyllä seuraa lumihommat. Minulla on aurattavaa kotoa kilometrin verran ja sen lisäksi mökkiläisten teitä. Eilen se oli helppoa isosta määrästä huolimatta. Oli kevyttä pakkaslunta. Toivottavasti tulee ennen tuulta suojaa, että asettuu. Pihaa ei tarvinnut kolata. Vaimo oli sen tehnyt. Iso homma siinäkin. Pihan lisäksi on polkua jos jonkinlaista. Hän pelkää aina, että työnnän lumet pihalta traktorilla, tahtoo mennä nurmikon reunat samantien.

Ei noista lumitöistä enää niin väliä eläkkeellä ollessa. Onpahan jotain askarrusta. Töistä ollessa joskus risoi, kun töitten lisäksi piti vielä teitä aurailla. Kaiken lisäksi mökkiteitten avaus on turhauttavaa. Saattaa mennä viikkoja ja kuukausia ettei tietä käytetä. Nyt ollaan pääosin sovittu, että soittavat mikäli tulevat niin käyn avaamassa tien.

Kyllä luonnon kauneus korvaa pienen homman. Nyt on kaikki niin puhtaan valkoista. Puutkin on vielä lumisia. Pakkasista ei niin väliä.