Eilen oli Viikaisissa kuntavaalipaneeli, joka mielestäni oli osanottaja joukoltaan liian suuri keskustelun ja oikean tiedo jakamiseen. Jokaisella oli mahdollisuus jakaa virheellistä tietoa, sillä todellista oikaisu mahdollisuutta ei ollut. Aluksi kaikki käyttivät 2 minuutin valmistellun puheenvuoron. Alla omani.

 

 

Vasemmistoliitossa ollaan huolestuneita kaupungintaloudesta. Olemme sitä myös käytännössä emmekä lähde kilpailuun vaalilupauksista joita kuntalaiset sitten hammasta kiristellen maksavat 4 vuotta. Lupauksia on näkynyt jopa puolueen julistuksena ja asiasta jota on vaalikausi vastustettu viimeiseen kaupunginhallituksen kokoukseen asti.

Vasemmistoliitto lähtee ensisijaisesti turvaamaan jo olemassa olevia palveluja. Uusia avauksia tehdään talouden sallimissa puitteissa. Kilpalaulantaan emme lähde, ovat sitten vaikka kuntavaalit tulossa. Tunnemme vastuuta veronmaksajien rahoista.

Keskeisiä aloja joissa palvelut tulee turvata terveydenhoito ja vanhustenhoito. Monilla aloilla laki määrää jo puitteet jotka on saavutettava. Vanhuspalvelulaista odotetaan paljon. Terveydenhoidon menot kasvavat nopeaa vauhtia. Ymmärrettävistä syistä. Ala kehittyy nopeasti ja uudet hoidot, lääkkeet ja laitteet ovat kalliita. Meidän pitää kehittää organisaation toimintaa pitääksemme menojen kasvun siedettävissä puitteissa.

Asuminen on tutkimusten mukaan yllättäen U:kissa maan kalleimpia. Pitää selvittää onko kaupungilla osuutta asiaan ja mitä voisimme asialle tehdä. Kaavoitus ja rakentaminen on ollut kaupungin osalta pitkälti epäonnistunutta. Nämä virheet tulee saada tavalla toisella painumaan historiaan ja ottaa opiksi.

Yhteenvetona; Vasemmistoliitto on tehnyt vastuullista politiikkaa kaupunkilaisten parhaaksi ja sillä linjalla lupaamme jatkaa.