Syksy yhdistetään kuolemaan. Tosin ei luonnosta kuole kuin osa, suurin osa menee talvilevolle. Eilen tuli tieto valtioneuvos Harri Holkerin kuolemasta. Tieto yllätti, onhan tiedetty pitkään hänen sairaudestaan. Tosin en ainakaan minä sairauden laadusta ja sen vakavuudesta. Muutaman kerran ovat meidänkin polut yhtyneet, eivät tosin niin vahvasti, että voisin ottaa kantaa siitä millainen hän oli ihmisenä. Julkisuudesta on jäänyt kuva jäykästä aika inhimillisestä urheilu ihmisestä. Hän teki mittavan ja merkittävän uran Suomen historiassa. Kovin paljoa häntä ei voi pitää minkään ajan ykkösnimenä, mutta suppeaan eturiviin hän kuului. Kaikista ihmisistä, mittavasta urasta huolimatta jää mieleen joku yksittäinen teko tai lausahdus. Holkerista taitaa jäädä eniten mieleen lehtimiehille tokaistu "Minä juon nyt kahvia".

Syksy alkaa pikkuhiljaa tulla jo ilmojenkin puolesta. Mittari näyttää edelleen kovia lämpö lukemia, mutta ei se enää ole niin raskasta lämpöä kuin vielä hetki sitten. Kalenterissakin alkaa jo olla merkintöjä. Hallitus kokoontuu ensi maanantaina. Syksyn listalla on merkittäviä asioita, kuten tavallista. Suurin juttu on ensi vuoden talousarvio ja siihen kiinteästi kuuluva säästöohjelma. Tosin nämä eivät ole koskaan paljoa valtuustoa kiinnostaneet. Paljon seksikkäämpää on hakea esim. jonkun kadunpätkän remontti ja räksyttää siitä seuraavaan talousarvioon asti.

Muita merkittäviä asioita tulevat todennäköisesti olemaan mm. kaatopaikan myynti, Veneveistämön kaava ja soijatehdas tulee varmaan pitämään tiedotustilaisuuden. Se on luvannut tiedottaa hankkeesta kerran vuodessa ja taitaa syksyn aikana tulla vuosi edellisestä tilaisuudesta. En tiedä miten pitkällä Veneveistämön kaavan laatiminen on. Siitä on jo niin paljon luonnoksia ettei luulisi siihen mahdottomasti aikaa kuluvan. Riippuu paljon millä kohtaa prioriteetti listaa tämä hanke on. Saisi olla viimeisenä. Luotan vahvasti siihen ettei se tule menemään läpi joten kaikki siihen uhrattu raha ja aika on hukkaanheitettyä. Mihin ei todellakaan pitäisi nyt olla varaa. Uskoisin jossain vaiheessa loppujenkin kaavaa kannattavien politiikkojen menevän puihin sillä kunnallisvaalit ovat lähellä ja kaavaa kannattavia äänestäjiä saa hakea suurennuslasilla. Kaatopaikan myyntiin pätee melkein sanasta sanaan sama.

Muitakin merkittäviä asioita on ja niitä tulee yllättäenkin. Maan hallituksenkin ohjelma sisältää asioita mitkä laittavat koko seutukunnankin kuhisemaan. Ei muuta kuin odotellaan maanantaita ja kunnallispoliittisen syksyn alkua.