Ei pitäisi asioita suureneella, mutta kyllä tämä nykyinen keskustelu saa ihmettelemään missä ollaan ja minne mennään. En ole pitkän valtuusto urani aikana ollut sellaisessa keskustelussa kuin viime valtuustossa. Puhutaan toistuvasti niskalaukauksista ja puhutellaan herra majuri jne. Kaikki tietenkin kätketään leikinvarjoon.

Nyt naapuri blogissa kerrotaan oikein isoilla kirjaimilla, että iäkkäämmille on monttu auki. Itse olen kyllä monttu auki, millaisia anarkisteja ympärillämme oikein vaeltaa. Ei pitäisi vetää yhtäläisyysmerkejä viime aikojen tapahtumiin, mutta kyllä nyt jossain pahasti mättää. Ei sivistyneessä yheiskunnassa pidä mennä täysin rajoittamattomiin ihmisoikeuksiin. Toisten rajoittaminen on toisten suojelua.

Kun nyt usein olen toisinajattelija, niin näkisin Sellon tapahtumissakin suurimpana syyllisenä lähestymiskieltolain heikkoutta. Ampuja oli lähestymiskiellossa ja rikkonut sitä poliisienkin tieten toistuvasti. Mitään ei tehty. Tietääkseni nytkin on lukuisasti samaa kohtaloa kokevia, jotka joutuvat elämään jatkuvassa pelossa. Olkapään yli pitää jatkuvasti katsoa. Lakia pitää nopeasti uudistaa. Rikkomuksiin pitää poliisin puuttua ja rangaistuksia rikkomuksista tulla. Lopulta vaikka yhteiskunnasta eristäminen jollei muu auta. Kaikilla on oikeus elää tuntematta fyysistä vaaraa.