Normaalin kokous byrokratianjälkeen eka varsinainen asia on Kalannin keskusta-alueen kehittäminen. Pankkitien ympäristöstä on laadittu yleissuunnitelma, tämän pohjalta esitetään kaavamuutoksen käynnistämistä. Suunnitelma esitellään kokouksessa. Tämän hallituksen tavaramerkiksi näyttää tulevan tärkeiden asioiden esittely kokouksessa missä se sitten pitää myös päättää. Ei hauskaa. Olen ollut monissa elimissä mukana jossa on päätetty ettei pöydälle jaettavia esityksiä oteta käsittelyyn. Muistaakseni näin teki myös edellisen valtuustokauden hallitus.

Kaava-asioilla jatketaan ja Kalannissa. Mannersuon kaavamuutosta esitetään valtuuston hyväksyttäväksi. Sitten Vähä-Yytterin ranta-asemakaava esitetään valtuuston hyväksyttäväksi. Kaavasta ei ole jätetty yhtään muistutusta. Kaupungin omistamien Karilainen-Käpyli-Pähkinäinen-Seikonmaa ranta-asemakaava esitetään myös valtuuston hyväksyttäväksi. Alussa kaavaan on tullut muistutuksia, mutta prosessin aikana kaavaa on korjailtu ja enää ei erimielisyyksiä ole.

Valtuustolle esitetään myös myytäväksi Lahden kylästä n. 4,9 ha metsää hintaan 31 851€. Vammaisneuvoston jäsenet valitaan. Sitten on kaupungin vuokratalojen fuusioiminen 3:n yhtiöön. Ne olisivat Hakametsä, Sorvakko ja muut. Nyt esitetään, että kaupunki valitsee konsultin toteuttamaan projektin ja, että esitetään Trellecon OY:lle kaupunkin olevan valmis lunastamaan sen omistamat osakkeet Kiintö OY Ykskoivusta. Samanlainen esitys tehdään Yara Suomi OY:lle Kiinteistö OY Kulhankarista.

Sitten on vuorossa Jari Valkosen aloite joka on saanut mainetta kutunjuustomyyntihallina. Sitten tiedoksiannettavat asiat ja seutukunta jutut.

http://uusikaupunki.fi/poytakirjat.html