Nykyiseltä hallitukselta ollaan saatu melkoisen sekavia esityksiä. Hyvätkin aikeet ovat menneet metsään. En nyt enempää kirjoita sotesta jota alunperin kannatin. Nyt on alkuperäisen 5:n alueen tilalle tullut 18. Se kertoo kaiken.

Nyt ministeri Berner on aloittanut valmistelun teiden yhtiöittämisestä ja tienkäytöstä alettavan periä käyttömaksua entisen budjetista rahoittamisen sijaan. Nyt maksan ja hoidan ekan kilometrin kotoa lähdettyäni tiekunnan mukaan. Kaupungiin päästyäni alan käyttää katumaksun mukaista oikeuttani. Nyt tämä välikin tulee oman maksunsa piiriin.

Ei pitäisi olla muutosvastarintainen, varsinkaan tietämättä uudistuksen sisältöä. Tietääkö joku maata jossa olisi käytössä tällainen yleinen tienkäyttömaksu? Niitä on yksittäisissä kohteissa kuten silloilla ja moottoriteillä. Näitä moottoriteitä ei ole pakko käyttää vaan hitaammat rinnakkaistiet ovat olemassa.

Tulee olemaan ikävää tietää aina yleisellä tiellä ajellessa jossain mittarin raksuttavan ja laskua tulee. En millään jaksa uskoa verotuksen vastaavasti helpottuvan. Uudistus johtaa kaikkien hintojen nousevan. Tavarat eivät vielä siirry netissä vaan vaativat kuljetuksen myymälöihin ja koteihin. Työmatkat oman kaupunginosan ulkopuolella tulevat tiemaksun piiriin. En oikein osaa tästä muuta sanoa kuin ärräpäitä. Alan niitä ladella omassa kammiossani.