Pitäisi kirjoittaa jotain, että joulutervehdys ei ole ekana silmissä. Kävin äsken IS:sän sivuilla sivuilla ja sielläkös olu uutinen. Itä-Suomen hovioikeus oli tehnyt päätöksen joka ei ainakaan minun oikeustajuuni mahdu.

Oikeus oli lieventänyt tuomiota, perusteena tehokas katuminen. Rikollinen oli kuristanut uhria 5 minuuttia ja sen jälkeen raiskannut. Uhri loukkaantui niin pahoin ettei enää loppuelämänsä aikana pärjää ilman ulkopuolista apua. Tehokas katuminen lievensi käräjäoikeuden vankilatuomiota 3 vuodella.

Tämä Itä-Suomen hovioikeus on vuosien mittaan antanut tiuhaan huomiota herättäneitä tuomioita, joten sinänsä ei ole syytä yllättyä.

Hiukka voisi kirjoittaa myös pakolaisista. Minusta tämä on ratkeamassa ajan kanssa, kuten yleensä ongelmien on tapana. Pakolaisten tulo on romahtunut. En ole enää pitkään aikaan nähnyt määriä, viimeksi määrä oli mennyt alle 100/vrk. Pakolaisia lähtee takaisin oma-aloitteisesti ja oleskelulupa käsittely on saatu paremmaksi joten palautukset ovat nopeuneet.

Näin ollen uskon ettei enää uusia vastaanottokeskuksia aveta. Runosmäen tuhopolttoyrityksen jälkeen SPR sanoi pitävänsä vuokrauksen edelleen voimassa, mutta sinne ei olla sijoittamassa pakolaisia. Teen sellaisen johtopäätöksen ettei uusia enää tarvita. Ukissakin voidaan siten rauhoittua.

Pakolaisia on edelleen miljoonia, pohjolan perille niitä on eksynyt vain promilleja. Rajoja ollaan laittamassa kiinni. Todellisessa hädässä olevat ihmiset pitää päästää, emme kai ole raakalaisia.