Luin dekkarin kuten tuosta oikeasta reunasta ilmenee, joka käsitteli katulapsia. Kyllä ihmiskuntaan kuuluu julmuutta ja puuttuu lähimmäisenrakkautta. Eivät edes lapset sitä saa. 

Kirja kertoi Tukholmasta. Olen niin naivi, että luulen ettei Suomessa ole vielä katulapsia. Huostaanotto pelaa ainakin jotenkin ja ainakin pikku paikkakunnilla. En edes Helsingistä ole tälläisesta lukenut. Täysin oman onnensa ja vastuunsa varassa olevia lapsia on. Saavat koulusta ruokaa ja kotona on kattopäänpäällä. Minkäänlaista hoitoa eivät saa.

Isoissa citeissä lapsia heittävät kadulle erityisesti huumeperheet. Pelätään poliisien ja sosiaaliviraston käyntejä. Näiltä välttyy, ilmoittamalla lapsen olevan kadonnut. Näihin etsintöihin eivät viranomaisetkaan muilta kiireiltään ehdi. Brasiliassa jopa poliisit käyvät öisin ampumassa näitä lapsia, kuten rottia. Kirjassa kerrotaan miten Tukholmasta löytyi linja-autollinen Romanialaisia katulapsia. Pohjautuu tosi tapahtumaan.

Romaniassa viranomaiset maksavat yrittäjille näiden lasten hoidosta. Eräs hoiti homman niin, että pakkasi lapset linja-autoihin jotka hylättiin ympäri Eurooppaa ja peri maksun hoidosta.

Ei tämä lasten hylkääminen ole mikään uusi ilmiö. Näin on ollut Romuluksesta ja Remuksesta asti. Suomessa kerrotaan 1800-luvun loppupuolelta miten pikkulapsia vietiin metsään ja hylättiin. Sitten käytiin vallesmannille kertomassa suden vieneen lapsen. Mitään tutkintaa ei suoritettu. Lapsi vain poistettiin kirkonkirjoista. Paljon ovat sudetkin saaneet ansiotonta arvonnousua.

Yritetään itsekukin parantaa tapojamme vaikka lapset hoitaisimmekin niin ei valiteta sosiaalihuollon tähän käyttämiä rahoja. Kyllä kaikkien pitäisi saada elämälleen edes siedettävä lähtö.