Työelämässä ollessa tuli tehtyä useinkin pitkiä päiviä mikä tarkoitti kahden vuoron tekemistä peräkkäin. Eilen jäi toinenkin vuoro vajaaksi, mutta luottamustehtävissä kyseessä oli pitkä päivä, olihan kokouksia 3 peräkkäin. Tottumattomuudesta pitkään päivään taisi johtua hiiltyminenkin ajoittain. Luottamusmiehet ovat hyvin suvaitsemattomia, kriittisen ajatuksen esittäminen saa toverien karvat pystyyn. Ihan kuin vastustaisi kyseessä puheena olevaa asiaa vaikka pyrkii tuomaan esille toisia näkökulmia. Toinen ihme juttu on kohtelu ikään kuin olisi vähämielinen ollessa toisinajattelija. Voinen korostaa ymmärtäväni ainakin toistaiseksi yksinkertaisen päätösesityksen ei sitä tarvitse minulle toistaa lukemattomilla suilla.

Päivä aloitettiin valtuuston tiedotustilaisuudella joka ei ollut julkinen. Kysyessäni ovatko puheet salaisia, äänestyksen jälkeen päätettiin etteivät ole ellei puhuja toisin halua. Näin ollen lienee parasta vaieta sillä puhutun ymmärtäminen on minulle ylivoimaista.

Seuraavaksi oli valtuuston kokous jossa olikin mielenkiintoinen asia, Siivosten säätiön perustaminen. Sitä ei perustettu äänin 26-17. Tuleekohan Kalanti-talo jälleen myyntiin ja käytetäänkö korjaukseen varattu raha päätöksestä huolimatta?

Tämän jälkeen oli vielä kh:n kokous. Siellä kaupungin otto-oikeudella päätettäväkseen ottama Lea Myllymäen palkka. Palkankorotus hyväksyttiin ja Myllymäen virka virkanimike muutetaan. Lisäksi kuultiin teknisen ja sosiaalitoimen kootut selitykset menojen kasvusta. Varsinkin sote puolen nousu on huolestuttavaa. Siellä tehdään hommia jotka pitää hoitaa huolimatta kovasta menojen noususta huolimatta ja mikä pahinta nousu tullee jatkumaan.