Terveyspalveluista odotellaan keskustelua. Sitä voidaan tietenkin käydä selkeyttäähän se näkemyksiä. Tiukkoja mielipiteitä ei vielä mielestäni pidä ottaa. Tietoa taatusti tulee lisää ja täytyy tulla. Näin merkittäviä päätöksiä ei voi tehdä mutu tuntumalla.

Suurimmat muutokset ovat tekeillä As:n leikkauksiin, ambulanssiin ja siihen miten saadaan vastaanottopalvelut pelaamaan ja hoidot oikeaan paikkaan. Selkeimmin asiat ovat pöydällä ambulanssin suhteen. Tiedämme miten odotetaan suoriuduttavan vain 1;llä autolla. 

Hoitoketju on monimutkaisempi asia. Ongelmia ovat ilmeisesti tk:n vastaanottoon kertyneet pitkät jonotukset. Mikäli sairastut et millään voi odottaa 3 viikkoa päästäksesi vastaanotolle. Tällöin keinoksi jää meno päivystykseen, mikä on ilmeisesti kovin kallista. Tosin en ole nähnyt mitään laskelmaa tästä. Tässä hommassa mennään tällä hetkellä arveluttavan mutu pohjalta. Kerrotaan myös lähetteitä kirjoitettavan liian helposti. Ei sekään minusta ole itsestään selvyys. Potilaat pitää hoitaa oikeassa paikassa. Se on potilaan ja yhteiskunnan kannalta taatusti paras vaihtoehto. Mikäli ihminen tarvitsee esh:a niin kyllä hänelle sinne pitää antaa lähete. Eikä pallotella kodin ja vastaanoton väliä kunnes vaaditaan jo paljon enemmän. Nopeasti oikeaan paikkaan.

Leikkausten siirto U:kista on jo todella iso asia ja monisäikeinen asia. Taidan kirjoittaa siitä erikseen joku toinen kerta.