Valtuusto, hallitus ja ehkä lautakunnat lähtivät kesälomalle ennen juhannusta. Usein tähän lisätään "hyvin ansaitulle". Minä en lisää, ainakin hallitus ajautui kesää kohden yhä syvempään päättämättömyyden tilaan. Tärkeistä asioista ei haluttu päättää vaan siirtää asia. Loppuvuodesta on tulossa tiivistä aikaa ja sinne asioiden siirto saa aikaan suorastaan katastrofin.

Talousarvion raameista saatiin aikaan sentään päätös niukalla enemmistö äänestyksellä. Siihenkin piti lisätä klausuuli asian ottamisesta uudelleen esille. Miksi? Talousarvion valmistelu on nyt menossa eivätkä raamit ketään sido vaan ovat ohje. Sitova päätös tehdään joulukuussa valtuuston toimesta tai ainakin pitäisi. Viimeksi talousarvio hyväksyttiin vasta maaliskuussa. Taisi olla seuraava kokous jossa se haluttiin jo avata. Päätöksenteko ei ole todellakaan luottamusta herättävä.

Rinnan syksyllä valmistellaan säästöjä. Toisin sanoen valmistellaan tämän vuoden talousarvion muuttamista ja ensi vuoden talousarviota rinnakkain. Myös yt-neuvotteluja käydään. Juuri oli lehdessä, että opettajia ei voi lomauttaa. Terveyden- ja vanhustenhoidosta vissiin sitten lomautetaan.

 

Rakennukset olivat talven ja kevään vahvasti kuvioissa mukana. 2:ta uutta kerrostaloa oltiin rakentamassa ja niin kiireellä ettei tätä olisi voinut mitenkään selvittää. Nyt kiire on mennyt totaalisesti ohi. Perustettiin työryhmä minkä piti antaa raportti juhannukseen mennessä ja hallituksen päättää asiasta vielä ennen lomia. Piti, piti. En ole kuullut yhtään mitään työryhmästä enkä kerrostaloista. Hallituksen päätöstä ei ole noudatettu.

Tontonmäki on ollut myös vahvasti kuvioissa. Kovalla kiireellä sinnekin olisi pitänyt heittää 850 000€. Asia siirrettiin syksyyn ja annettiin 40 000€, että saatiin laskut maksettua. Yhtiöön jonka talous on siinä mallissa, että lain mukaan pitää hakeutua konkurssiin yhteiskunta ei saa antaa rahaa. Mitäs me tuollaisista pikku jutista kuin Suomen laista johan tarkastus ltk. osoitti ettei se koske Uuttakaupungia.