Sote konsulttien piti jättää työnsä kaupungin elinten käsittelyyn elokuun loppuun mennessä. Nyt olemme syyskuun lopulla, ainakaan minä en ole vieläkään esitystä saanut. Viimeksi sen on pitänyt tulla perjantaina, ei ole näkynyt.

Aikataulu oli sellainen, että virkamiehet saavat esityksen syyskuun alussa ja voivat ottaa esitykset huomioon tehdessään talousarvion ensi vuodelle. Lautakunnat kokoontuvat ensi viikon alussa talousarvio kokouksiinsa. Esityslistat ja talousarviot niiden mukana on toimitettu jäsenille. Maanantaina on seminaari valtuustolle esityksestä. 

Mikäli tämä kovan onnen esitys on maanantaina käytettävissä niin on 2 mahdollisuutta. Virkamiehet valmistelevat kovalla kiireellä talousarviot uudelleen. Ei hyvä, lautakuntien jäsenet eivät taatusti ehdi niihin tutustua riittävällä tarkkuudella ja tiedolla. Toinen mahdollisuus on, että ltk:t tekevät esityksensä nykyisillä tiedoilla ja hallitus valmistelee yksinään esityksen valtuustolle. Ei hyvä, virkamiehiä tietysti hallitus kuuntelee, mutta kyllä ltk:n jäsenten pitää saada äänensä kuuluviin.

Entäs sitten ellei mitään toimenpide esityksiä ole maanantainakaan? Katastrofi on valmis, ellei ole jo.