Kh:sta on tullut yhden asian asian liike. Aikaa ei juuri muuhun uhrattu kuin koulukeskus hankkeeseen. Hiukka kyselin Muntilan mylly sopimusten perään. Sopimus on vain vanhojen ehtojen täydentämistä, mikään ei oleellisesti muutu. Nyt on 3 myllyä lego vaiheessa. 1 vielä rakennetaan,

Koulukeskus saikin aikaiseksi iloisen puheensorinan. Olen ollut pitkään sitä mieltä, että hanke on liian suuri ja kaikki ovat rakentamisen ja koulutuksen huippuasiantuntijoita joten kunnallinen demokratia ei pysty hanketta toteuttamaan. Nyt oli herännyt semmonen juttu kuin yt-neuvottelut. Niistä keskusteltiin pitkään ja siihen sitten loppujen lopuksi aiotut päätökset kaatuivat. YT-laki määrää neuvottelut käytäväksi ennen päätöksiä. Nyt haluttiin päättää hanke tehtäväksi elinkaarimallilla ja tämä oli kynnys kysymys. Keskustelussa vedottiin asiantuntijoihin. Tämä vaan on semmonen juttu, että kaikki näkevät asian oman tulkintansa mukaan. Ainoa pätevä tulkinta on ennakkopäätös. Yritin hakea sellaista kokouksen aikana, mutta sellaista ei ollut nopeasti löydettävissä. Kaikki löytämäni korkeimman oikeuden pätökset poikkesivat niin paljon esillä olleesta asiasta ettei niistä ollut ennakkopäätökseksi.

Lopuksi hyväksyttiin yksimielisesti Löfstedtin esitys jossa elinkaarimalli jää yt-neuvottelujen taakse. Esitys oli seuraava:

Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että Uudenkaupungin yhtenäiskoulun alueelle
- rakennetaan uusi yhtenäiskoulu/monitoimitalo
- rakennetaan uusi uimahalli/monitoimihalli
ja että rakennukset tehdään yhtenä rakennuksena.
Rakennus rakennetaan elinkaarimallin mukaisesti nykyisen palloiluhallin ja keskuskeittiön yhteyteen.
Tarkoitus on suunnitella tilakokonaisuus siten, että siellä toimivat tarvittaessa myös kansalaisopisto ja musiikkiopisto.
Kirjaston rakentamisesta yhtenäiskoulun/monitoimitalon tilojen yhteyteen tehdään erillinen selvitys.Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että Uudenkaupungin yhtenäiskoulun alueelle
- rakennetaan uusi yhtenäiskoulu/monitoimitalo
- rakennetaan uusi uimahalli/monitoimihalli
ja että rakennukset tehdään yhtenä rakennuksena.
Kh päättää velvoittaa kj:n selvittämään elinkaarimallin toteuttamiseksi mahdollisen yhteistoimintamenettelyn tarpeen ja toteuttamaan menettelyn ilman aiheetonta viivytystä, jonka jälkeen ao asia tuodaan uudelleen kh:n päätettäväksi.

No niin. Nyt sitten joudun susilauman raadeltavaksi alfauroksen johdolla, kuten koulujen purkamisestakin vaikka vanha valtuusto teki sen yksimielisesti eikä uusi valtuusto ole esittänyt mitään muuta joten sekin on yksimielisesti purkamisen kannalla. Nyt tehtyyn kh:n päätökseen en vaikuttanut. Minulla on ainoastaan puheoikeus, enkä sitäkään käyttänyt.