Olen monesti kertonut näkemykseni säästöistä ja rakennemuutoksista. Kun sitä taas kysytään, niin vastaan vähän pitemmin. Ongelmiin ei ole mitään hokkuspokkus temppuja kuten siirretään Alisenkadun remonttia tai annetaan 200 hengelle loparit. Ne ovat demagogiaa. Se voi ja lisääntyy hyvin Ukissa.

Talous ongelmat ratkaistaan vain kovalla työllä ja löytämällä valtuuston enemmistö, joka on vastuullinen ja sitoutuu löydettyihin ratkaisuihin. Tällaista ei ole ja se tekee ongelmasta ongelman. Meillä on erilaisia hallituksen asettamia työryhmiä silti hallitus päätti, virkamiesten on tehtävä ratkaisu. 

Meillä on aiemminkin ollut talousongelmia. Ne on ratkaistu luottamusmiesten ja virkamiesten yhteistyöllä. Nyt taloustyöryhmä kokoontuu suurinpiirtein joka toinen kuukausi. Eikä ryhmälle tuoda mitään ratkaisu esityksiä. Ryhmän pitäisi kokoontua pari kertaa viikossa ja etsiä ratkaisuja. Jonkin keinon löydyttyä virkamiesten pitäisi nopeasti valmistella ratkaisu ja sitten sitä seuraavassa kokouksessa työstettäisiin. 

Tämä on tällä valtuustokaudella turhaa. Ei ole enemmistöä joka veisi ratkaisut läpi. Vasemmisto enemmistöä haukuttiin viime valtuustokausi huonosta taloudenpidosta. Nyt, että se on vienyt aiemmin talouden heikoille. Nyt olemme kohta jo puolessa välissä oikeisto enemmistöisen valtuuston toimikautta. Kyllä nyt jo pitäisi pian alkaa näkyä jo jotain tältäkin kaudelta.

Kunnallispolitiikka ei ole samanlaista kuin valtakunnan, jossa on selvä hallitus ja oppositio. Enemmistö pitää olla kunnassakin, joka kantaa vastuun ja tekee ratkaisut. Ei tule hyvää tulosta, jos valmisteltaessa ei ole hajuakaan miten esityksen käy. Meneekö arvontaan, valitetaanko ja meneekö poliisi tutkintaan. Kovaa työtä ja vastuunkantoa.