Uusi valtakunnan sovittelija on hakusessa ja melkein päivittäin lehdissä näkyy nimi kuka varmasti tullaan valitsemaan. Lauri Ihalaista pitää kunnioittaa, että hän ilmoitti välittömästi rakennusliiton pj:n Harjuniemen puheenvuoron jälkeen, ettei tavoittele virkaa. Harjuniemi ilmoitti, ettei pidä sopivana kelpoisuusvaatimusten muuttamista niin, että Ihalainen saataisiin valittua. Vielä paremmat tyylipisteet Ihalainen olisi saanut, jos olisi heti ilmoittanut ettei ole käytettävissä. 

Sitten alkoi näkyä Heikki Pohjan nimi varmana valintana. Tänään hän on ilmoittanut ettei lähdekkään tavoittelemaan virkaa. Tunnen Heikin henkilökohtaisesti. Hän oli pitkään Kemianliiton puheenjohtajana. Hänen aikanaan Tes neuvottelut olivat vielä kovia juttua. Nykyisin ne ovat enemmän turina tuokioita, jonka päätteeksi tehdään sopimus. Samanlaisia taisteluja kuin Ugin persujenkin. Kokouksen aikana sanotaan 3 sanasta jopa 3:een lauseeseen ja sitten blogissa kerrotaan kovasta taistelusta (Mein kampf). Pohja teki kerran päänavauksen tes:iin. Neuvotteluissa on aina mukana paljon väkeä. Tässä historiallisessa sopimuksessa meneteltiin niin, että eräällä tauolla työnantajaliiton tj. Martti Niskanen sanoi Pohjalle "mennään tuonne sivuhuoneeseen". Sinne Martti ja Heikki kaksistaan menivät ja hetken kuluttua palasivat ja ilmoittivat, sopimus on tehty. Sopimus oli päänavaus muille sopimuksille ja kävi niin kuin päänavauksille käy. Se jäi kierroksen heikoimmaksi. Tämä sopimus sai yleisessä kielen käytössä nimen, Pohjanoteeraus. Pian tämän jälkeen Pohja siirtyi OP Yhteistukeen pankinjohtajaksi. Tämä pankki ajautui kykenemättömäksi hoitamaan asioitaan ja lopetettiin. Tämän jälkeen Pohja on kiertänyt muutamissa työpaikoissa ja nyt sitten ilmestyi näihin sovittelijan kuvioihin.

Nyky yhteiskunnassa virat joihin vaaditaan tietty jäsenkirja, ovat vähentyneet huomattavasti. Vielä niitä sitkeästi joitakin ylläpidetään. Miksi? Tähän sovittelijan virkaankin olisi halukas viisikymppinen henkilö jolla on varatuomarin koulutus ja runsaasti työmarkkina kokemusta johtavalta paikalta, sanonut ettei hae virkaa, kun hänellä on väärä jäsenkirja, eikä halua turhaan laittaa nimeään julkisuuteen.