Eilisessä valtuustossa oli käytännössä 2 asiaa, sihy ja ensi vuoden talousarvio. Sihy käsiteltiin suljetuin ovin syynä, etta palveluntuottajat saavat samanaikaisesti tarjouspyynnön joka toimitetaan heille tänään. Sitten heillä on mahdollisuus tehdä huomautuksia ja tarpeen mukaan tarjouspyyntöä tarkistetaan. Lopullinen tarjouspyyntö läheterään 20.12. minkä jälkeen nyt salaisina olevat liitteet julkistetaan.

Valtuutetuille tämä oli melkoinen koettelemus muutamassa päivässä olisi ollut perehtyä satoihin sivuihin melkoista ammattitaitoa vaativaan tekstiin ilman mitään mahdollisuutta pyytää asiantuntijoilta lisätietoja. Tämä näkyikin valtuustossa käydyssä keskustelussa. Harva oli lukenut tai omaksunut liitteiden tietoja. Saimme nyt tietoa joka olisi tarvittu jo aikoja sitten.

Talousarvio käsiteltiinkin entisin menoin. Ryhmäpuheet pidettiin eikä kokoomus totellut määräystä olla tuomatta uusia esiityksiä. Ei niitä esityksiä hekään olleet valmistelleet. Yhdessä nipussa taisi olla pahimmillaan 4 eri kohdetta tosin siitä tiputettiin keskutelussa 3 pois. Olisipa ollut lystikästä äänestää kerralla 4 eri asiaa. En myöskään esitystä siitä ettei Esko Holvin kiinteistön ostoon olisi myönnetty määrärahaa. Kh:han oli jo hyväksynyt kaupan ja siirtää siihen Rauhanpuiston kunnostukseen varatusta määrärahasta osan. Kauppa tehtiin siksi, että kaupungille jää mahdollisuus tehdä tontille kaavamuutos ja hallita suunnitelmia alueen jatkokäytöstä. Mikäli nyt olisi voitu perua kauppa ja jätetty se jonkin tuntemattoman paikallisen yrittäjän käsiin olisivat seuraukset voineet olla kaupunkikuvalle suorastaan katastrofaaliset. Kiinteistön hinnan kuoletus esimerkiksi 10 vuodessa olisi ollut 15000€ vuosi ja runsa tonni kuukaudessa. Hinta 2:sta keskeisessä paikasta olevasta liikehuoneistosta olisi ollut naurettavan pieni lisäksi piharakennuksessa oli huomattavatila. Kiinteistön ostaja olisi tehnyt 10 vuodessa melkoisen potin ilman mitään kunnostus menoja ja sen jälkeen olisi omistanut ison kiinteistön ilman siihen kohdistuvia rasitteita. En kannata kaupungin ostavan kiinteistöjä, mutta tässä nyt esiintuotu vaihtoehto oli surkea.