Kokouksen alkuun on tullut 2 pysyvää asiakohtaa. Sote-uudistus ja elinkeinoasiat. Ne kuullaan kokouksessa. Lassila&Tikanoja hakee materiaalikeskuksen ympäristölupaa ja toiminnan aloittamislupaa.

Sitten on aikanaan päätetyn asian vahvistaminen.

Kaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan luovutuskirjan, jonka mukaan:

- kaupunki luovuttaa Satama-Telakka-Kainpirtti -asemakaavan mukaiset, sataman käyttöön kaavassa varatut maa- ja vesialueet sekä niillä sijaitsevat rakennukset siirtyvänä apporttiomaisuutena, kuten 18.12.2012 allekirjoitetulla esisopimuksella on sovittu. Luovutettavat määräalat ja niiden pinta-alat on esitetty luovutuskirjassa ja sen liitekartalla.

- kaupan kohteena olevien maa- ja vesialueiden sekä niillä sijaitsevien rakennusten ja rakenteiden velaton arvo siirtoajankohtana on 15 007 919 €. Vastikkeeksi kaupunki on saanut Uudenkaupungin Satama Oy:n liikkeelle laskemia uusia osakkeita Apporttisopimuksen mukaisesti.

Tämän jälkeen on muutama toimen ja tehtävän täyttölupa. Sitten on selvitys talous- ja henkilöstöpalveluiden keskittämisestä. Vesihuoltopäälliköksi esitetään Kim Westerholm.

Sitten onkin mukava asia jonka otsikko kuuluu

14§ Kaupunginhallituksen jäsenten käyttäytymisvelvollisuus/ kokouskeskustelujen ja tietojen julkaiseminen.

Esittelyssä ja päätösesityksessä ei kerrota tarkemmin mistä on kyse. Aivan oikein niissä todetaan kyseessä olevan ohje eikä mikään määräys tai laki. Voihan tietysti epäillä olevan kyseessä blogi kirjoittelu. Blogeistakin pitää muistaa ettei blogi ole lehti jossa päätoimittaja vastaa sisällöstä. Blogissa sen pitäjä vastaa vain omista kirjoittamisistaan ei kommenteista kuten lehden päätoimittaja vastaa. Omasta puolestani voin tunnustaa joitakin ylilyöntejä tehneeni. Seli, selinä on etten ole joihinkin kokous käyttäytymisiin ollut tyytyväinen ja kokenut saavani oikeutta vain kertomalla totuuden. Luonnollisesti näkemys on aina vain kirjoittajan näkemys, mutta blogini on avoin oikaisuihin. Tämä on niinkuin lehdessä jossa toisinaan uutisoinnissa vääryyttä kärsinyt julkaisee oman mielipiteensä. Tämä on hienoa ja oikein. Mielipiteen rajoittaminen ei kuulu vapaaseen yhteiskuntaan.