Tällaista se Suomen suvi sitten on tai kevät. Välillä hipoo hellerajoja ja sitten ollaan taas niin koleudessa, että tarvitaan raappahousuja. Toisaalta onhan se mukavaa kaiken kevätaherruksen jälkeen pyhittää lepopäivä. Pientä katonalusta hommaa oli ja nyt sitten oleillaan. Harmi ettei ole mitään kiinnostavaa luettavaa. Kirjasto on ollut viikon kiinni. Hain viime lauantaina useita mukavia kirjoja. 1 on vielä kesken. Niin kiinnostamaton ettei pääse eteenpäin kuin muutaman sivun kerrallaan.

Hallitus neuvotteluja on tullut seurattua. Viikonloppuna ei tapahdu niissäkään mitään. Vihreät heitti kovat vaatimukset, joista kannatan erityisesti perusturvan korotusta satasella. Tosin minulle on epäselvää onko kyseessä vihreiden vaatimukset vai neuvottelujen lähtökohta. Aamulla Sinnemäen haastattelussa hän ei puhunut mitään satasesta. Ainoastaan perusturvan korotuksesta. Korotus se on yksikin euro, mutta kokonaan toista kuin satanen, jolla olisi jo vaikutusta heikompien elämään. Ydinvoiman vastustamisesta Sinnemäki sanoi ettei Fortumille saa antaa rakennuslupaa. Muille yhtiöille ilmeisesti kyllä.

Mikäli Viheät saavat vaatimuksensa läpi, muut hallituspuolueet ovat siinä tilanteessa, että myös heidän tulee saada läpi kovia vaatimuksia jotka tulevat heidän nimelleen. Jos näin käy, voidaan unohtaa talouden tasapainotus. Vanhan tavan mukaan hallitus tulee työntämään menot kunnille. Siinä sitä sitten ollaan. Omakin tasapainotus on pahasti kesken. Nyt U:ki on myymässä niin paljon omaisuutta, että pari vuotta tullaan toimeen. Sitten onkin entistä kovempi vilu, ilman valtion vyörytystäkin.

Jääkiekko on tosi totisessa tilanteessa. Ruotsi pitää voittaa. Kaikki edellytykset on. Toivottavasti kantti kestää ja on hiukka tuuriakin. Maalit on pienestä kiinni. Joukkueen hieno peli on tainnut yllättää kaikki. Alussa moitittiin Suomen heikkoa maalinteko taitoa. Eilisen pelin jälkeen ylistetään. Pitää muistaa ettei MM-tasolla mikään joukkue tee montaa maalia ottelua kohden. Ei kisoissa heikkoja joukkueita olekkaan ja mikäli joku on altavastaaja niin puolustetaan niin vahvasti ettei maalinteko ole silloinkaan helppoa. Senaatintorilla tavataan.