Vuoden viimein kokous venyi 7 t. mittaiseksi. Oli puhuttavia ja tärkeitä asioita. Muutaman kerran äänestettiinkin. Kokous eteni aika rivakasti siksi kunnes päästiin kouluverkkoon.

Ensin äänestettin kansanäänestyksen suorittamisesta. Se kaatui äänin 30-13. Sitten muutaman tunnin keskustelun jälkeen kouluverkkoa supistettiin äänin 22-21. En tunne erityisempää iloa äänestyksen tuloksesta. Päällimmäisenä on aika tyhjä olo. Kommenteissa on etten ehtinyt samppanjan juonnilta kirjoittamaan blogiin  valtuuston kokouksesta. Ei se ihan niin ollut. Kotiin tultuani huomasin äänestyksen tuloksen olevan mm. US:n sivuilla, joten uutisoinnilla ei ollut kiirettä.

Tämän kertainen taisto oli yllättävän kova ja likainen. Eikä suinkaan enemmistön taholta. Juttuja on kuulunut kaikennäköisistä uhkailuista toimeentuloonkin liittyvistä. Näistä uhkailujen kohteista käsittääkseni ainoastaan kahdelta kantti petti. Näistä kohteista en ole kuullut mitä tapahtui, mutta ei näin tärkeässä asiassa kenenkään mielipide muutu muutamaa tuntia ennen äänestystä ilman jotain kouriin tuntuvaa painostusta. Hyvä puoli asian päätöksessä on se, että valtuuston enemmistön mielipide kuitenkin voitti. 

Nyt pitäisi lähteä demokraattisesti eteenpäin. Äänestys käytiin ja asia on demokraattisesti hoidettu. Talousarvion käsittelyn yhteydessä olin aistivinani, että kaikki eivät pystyneet suhtautumaan asioihin enää asioina vaan äänestettiin enemmänkin tassut ketoon ja hälläväli tyylillä. Samoin blogissa oli ikävän synkkä kommentti. Nyt kaikki mullinmallin. Toivon joulun jälkeen kaikkien saaneen tasapainon ja lähdetään yhdessä viemään kaupungia eteenpäin. Se energia mikä käytettiin kouluverkkoon vie uudelleen suunnattuna asioita vauhdilla kohti hyvää tulevaisuutta.

Pitkälle venyneestä kouluverkko keskustelusta huolimatta jaksettiin syventyä talousarvioonkin. Äänestyksiä käytiin ja puhuttiin keskeisistä asioista. Mitään muutoksia eivät äänestykset tosin tuottaneet. Eivät ne silti hukkaan mene. Asioita toteutettaessa voidaan hyödyntää keskustelua ja vähemmistöön jääneitä esityksiä.

Nyt sitten tulee valtuustolle parin kuukauden tauko. Helmikuun lopulla kokoonnutaan seuraavan kerran ja silloin on esillä liitos Taivassalon kanssa. Tärkeitä asioita riittää.