Meillä on ilmeisesti määrätyissä blogeissa joku kierto systeemi. Vuoron perään haukutaan kaikki asiat Ugissa hoidetuiksi kelvottomasti. Kierroksen jälkeen palataan alkuun ja lähdetään uudelleen toitottamaan samoja asioita.

Nyt ovat jälleen vuorossa kj ja elinkeinopolitiikka. Valtuusto on istunut nyt puoli vuotta ja on käsitellyt haukuttuja halleja varmasti keskimäärin enemmän kuin aiemmat valtuustot. Muutosesityksiä ei ole tullut. Jälkeenpäin blogeissa kirjoitellaan, tämän nyt olleen kokonaan eri asia kuin aiemmat hallit.
Kaikki hallit ovat ainutlaatuisia. Samanlaista tapausta ei ole. Hallipolitiikka on saanut ennen lähes varauksettoman tuen, kuten nytkin valtuustossa. Kaupungin riskit ovat vähäisiä. Hallin vuokraaja maksaa kaikki menot ja on ollut vuosia jolloin kaupungille on vuokrien jälkeen jäänyt sievoiset tulot. Määrätyn ajan jälkeen yritys voi lunastaa hallin kokonaan omakseen. Mikäli yritys epäonnistuu, halli jää kaupungille ja voidaan vuokrata seuraavalle yrittäjälle. Tyhjillään niitä ei ole ollut.
Toinen tapa auttaa yrityksiä alkuun ovat pääomalainat. Näissä on jo aikalailla riskiä. Mikä toiminta sitten olisi riskitöntä? Aika vähän nämä riskit ovat tulleet kaupungin häviöiksi. Tullut on, se on tosiasia. Se joka jotain tekee, silloin tällöin myös epäonnistuu, jos on ihminen kyseessä. Lopputulos epäonnistumisistakin on monesti kääntynyt hyväksi. On jatkettu uuden yrittäjän taholta entistä toimintaa, joka on saatu menestymään.
Uudet yrittäjät ovat usein Pelle Pelottomia, joilla on hyvä idea, mutta ei kykyä toimia tuottavasti. Vanhojen yritysten siirtyminen paikkakunnalta toiselle on harvinaista, muussa kuin laajentumisen yhteydessä. Silloin pitää olla jotain tarjolla. Meillä se on ollut hallit ja vientiin tähtäävän yrityksen ollessa kyseessä tontti sataman välittömässä yhteydessä.
Tässä on valtuusto syksyllä paljon vartijana. Teollisuusaluetta kaavoitetaan parasta aikaa asunnoiksi. Kh:ssa olin ainoa, joka sitä vastusti. Persutkin olivat innolla mukana. Valtuuston vpj:kin, päättäjien kauhu, käytti ainoan puheenvuoronsa ainakin toistaiseksi, kehuakseen hankkeen oivallisuutta. Ei edes blogeissa ole virkattu sanan sanaa. 
Nyt on lama. Ei siltä voi Ugikaan välttyä. Toimivat yritykset ovat kaikkialla vaikeuksissa. Ei laajenneta toimintaa, vanhakin supistuu. Uudet yrittäjät eivät pysty saamaan rahoitusta. On kuitenkin kuulunut, että pinnan alla on virinnyt jo melkoisesti toimintaa. Uutta suunnitellaan ja varaudutaan nousuun. Tulossa se on. Ainakin on aina ennen tullut.