Niinhän siinä taas 3 tuntia meni. Oli tärkeitä asioita ja puhetta piisasi. Pari kertaa äänestää mätkäytettiinkin. Eka varsinaisena asiana oli Nevavuorelle annettava metsä korvaukseksi viemäritöistä. Asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi. Ekolehtilän rakennuspaikkojen luovutusehdot hyväksyttiin esityksen mukaan.

Lausunto Selkämeren kansallispuistosta hyväksyttiin muuten sellaisenaan, mutta esittelijä poisti lausunnosta Sakari Hinnerin lausunnon. Vanhan sairaalan kaavamuutoksesta tehtyyn valitukseen annettiin esittelijän ehdotus. Merefesteille annettiin paikka anniskeluteltalle.

Ugin Ravintola Paviljonkin tontista oli ostotarjous. Sitä ei hyväksytty. Kaupungin sisäinen vuokrajärjestelmä hyväksyttiin muutoksitta. Viime valtuustossa tehdyt aloitteet lähetettiin lausunnolle, lukkunottamatta V-M. Virtasen aloitetta ylimääräisestä valtuuston kokouksesta jossa olisi keskusteltu Männäisten koulun remontista, ym. asiaan liittyvistä seikoista. Asiasta keskusteltiin pitkään ja kerrattiin moneen kertaan kouluverkko uudistuksen tapahtumat.  Mitään muutosesitystä ei tehty ja selvitys annetaan valtuuston normaalissa kokouksessa 14.6.

Vertekin tontin kaavamuutos päätettiin käynnistää äänin 6-5. Hiukka ihmetyttää miten tämä Vertek niin kovasti tunteita nostattaa ettei kaavaakaan saisi muuttaa. Vastaavaa diskriminaatiota en muista kohdistuneen mihinkään muuhun U:kin yritykseen. Kaiken lisäksi se on oikeisto joka yrittää kampittaa yritystä. Olisikohan se siitä kiinni, että meillä on voimia jotka pitävät enemmän laitilan puolta kuin kotikaupunginsa. Yritys siirtyi Laitilasta U:kiin.

Ylimääräisenä asiana päätettiin äänin 6-5 ottaa käsittelyyn lausunto Freinet koulusta. Kumpikaan esittelijä eikä pj. tehneet päätösesitystä, joten asiaa vain käsiteltiin eikä tehty päätöstä. Mikäli Freinet koulu perustetaan kaupunki menettää tuloja n. 350 000€ ja kuluja säästyy vain 69 oppilaan ruokailun verran. Aika kova rokotus ennestäänkin alijäämäiseen talousarvioon. Pitänee ehkä korottaa vero % eihän kouluverkossakaan ole enää säästettävää.