Unohtuvatko entiset säät vai mikä, mutta tuntuu ettei koskaan ennen ole satanut niin paljon kuin eilen. Sellaiset ojat tulvivat joiden en ole koskaan ennen nähnyt näin tekevän. Nurmikonleikkuukin siirtyy päivä päivätä. Eihän siellä enää pysy pinnalla. Onneksi ei minulla ole mitään maataloutta. Luonnonnolle sateet ovat tehneet hyvää. Kukkia on kaikki paikat täynnä ja komeita. Nyt sadon alkaessa kypsyä sieniä on kuin sateella, isoja mustikoita on metsä täynnä ja viinimarjat alkavat kypsyä. Punaisia on jo kypsiä, hetki vielä niin saan Brita-torttua. Parempaa kuin mansikkakakku.

Poliittisesti lomista huolimatta tapahtuu kiivaalla temmolla. Kreikka on hiemän hiljentynyt, mutta nyt ovat mamut pinnalla, taas kerran ja puheet on kovia. Puolustusministeri pelkää Ahvenanmaalle hyökkäävän pieniä vihreitä miehiä. Koska se mätäkuu on? Ilma on täynnä vihapuhetta. Mistä johtuu? Hakematta tulee mieleen persujen hallituksessa olo.

Lähes kaikki kesän aiheet tulevat heidän ministeriensä ihme puheista, joita jotkut heidän kansanedustajansa lisäävät. Lähetti Olli Immonen viestinsä sitten kännipäissä aamuyöstä tai selvänä niin vaikea on jättää sattumaksi viestin lähettäminen Breivikin teon vuosipäivänä ja Immosen ulkomuodon muuttuminen Breiviikkiä kopioivaksi.

Nyt Immonen peruu puheitaan. Miksi vasta nyt? Miksi Soini piiloutuu ja ilmoittaa Sampo Terhon vastaavan asiasta. Raukkamaista puolueen puheenjohtajan ja ulkoministerin vaikeneminen ja vastuun siirto taholle joka ei taatusti ole vastuussa. Soini on puolueen diktaattori, määrää kannat ja kantaa vastuun. Meillä on nyt tällainen ulkoministeri. Entä tilanteiden kärjistyminen maata koskeviksi? Jääkö herra ministeri odottamaan vaaleja?