Taannoin kirjoittelin käynnistä L&T:n jätteenkäsittelyasemalla. Silloin en vielä tiennyt kilpailusta ja riidoista tällaisten asemien ja kunnallisten jäteliikelaitosten välillä. Vuonna 2007 tuli voimaan uusi jätehuoltolaki.

 

Riita juontaa lain muutoksesta. Lain mukaan  kunnilla on oikeus määrätä kotitalousjätteiden viemisen sen omiin käsittelylaitoksiin. Teollisuuden ja kaupan jätteet ovat sen sijaan vapaan kilpailun kohteita.  N. 40% jätteistä vapautui kilpailulle. Monilla kuntien laitoksilla jätteiden määrät ovat suorastaan romahtaneet. Kunnat väittävät jopa kotitalousjätteitä vietävän yksityisiin laitoksiin.
 
Tämä jätteiden määrän romahtaminen on saanut kunnat vaikeuksiin. 
Kaatopaikkojen rakentaminen on erittäin kallista. Laskelmat on tehty tietylle määrälle jätettä ja maksut määrätty sen mukaan. Nyt on tulossa rankat tappiot ja jätemaksujen huimat korotukset.
 
Nyt tässä on sitten tavallinen tallustaja tilanteessa ettei tiedä mitä ajatella. Hieno homma, jätteiden mahdollisimman suuren määrän meno uusiokäyttöön. Toisaalta kuinka suuriin jätemaksujen korotuksiin tämä johtaa?