Maanantaina kh kokoontuu 2. kerran lomien jälkeen. Aluksi samat kokous tekniset asiat kuin aina ennenkin. Viime kokouksesta poiketen nyt ei taida olla mitään ltk:n päätöstä, josta erityisesti keskusteltaisiin tai otettaisiin kh:n päätettäväksi. Invalidien vapaalippu asiaa ei nuoriso-ja liikunta ltk ole vielä käsitellyt.

Haja-asutusalueelta on tarjouksia pyydetty 6 kaupungille tarpeettomista maa-alueista. Tarjouksia on tullut runsaanlaisesti ja kaikista alueista on tullut yli pohjahinnan oleva tarjous, joten eiköhän myydä. Ruonanperässä on ollut vireillä kaupungin etuosto-oikeuden käyttäminen. Nyt on asia tarkoitus päättää. Alue on kaupungin asuntorakentamiseen tarkoitettua maata.

Itämerta on tarkoitus lähteä suojelemaan. Kaupungin eräästä hankinnasta on valitettu, kuten tavallista. Valtuusto on päättänyt ottaa lainaa tälle vuodelle  2milj./€ talousarvion kattamiseen. Tarjouksia on pyydetty ja edullisimmin lainan on jälleen antamassa Kuntarahoitus.

Oikeiston jälleen kerran tekemä aloite seminaarien pitämisestä Ugissa on esillä. Kuinkahan monta kertaa on aiemmin sama asia päätetty. Uutta virkamiesten valmistelemassa lausunnossa on se, että kerrotaan mitkä kunnat ovat pitäneet kokouksiaan viime aikoina Ugissa. Mikäli nämä kunnat olisivat päättäneet kokoustaa kotpuolessa niin olisivatpa Ugin palvelujen tarjoajat hävinneet roimasti. Ei ole ensimmäinen kerta, kun oikeisto vastustaa vapaatakilpailua. Onneksi vasemmisto on pitänyt markkinatalouden puolta.

Loput listan asiat ovat tiedotus ja katsaus asioita. Osa varmasti mielenkiintoisia.