Kokous alkoi Leena Viljasen alustuksella maapoliittisesta ohjelmasta. Mielestäni ei oleellisesti poikkea vanhasta. Tärkeää on mielestäni määritellä kaupunngin kasvusuunnat. Niiden perusteella suoritetaan maanhankintaa. Aina kasvualueella kaupunki ostaa myyntiin tulevat kiinteistöt. Asuntorakentaminen keskitetään edelleen Hiulle, Saarnistoon ja Laitilan suuntaan. Näillä alueilla ollaan jo paikoin menemässä niin kauas, että se tuo kaupungille kuljetusvelvoitteita tai uuden koulun.

Lokalahden suunta on käyttämättä. Siellä on lähellä keskustaa rakentamatonta maata. Tosin siellä on rasitteita kuten Salmen pelloille kaavotettu pohjoinen rautatie. Taitaa Ykskoivun satamakin olla vielä kaavassa. Aikanaan olin maapoliittisessa työryhmässä valmistelemassa maapoliittista ohjelmaa. Silloin keskustelimme pitkään eteläisestä suunnassa. Silloin siellä oli 2 suurta maanomistajaa jotka eivät halunneet myydä maata. Olisi varmaan Haapaniemen koulukin säilynyt, jos olisivat myyneet. Minusta tämä tilanne pitäisi tarkistaa.

Kh:ta ei tuntunut maanhankinta kiinnostavan. Tuleeko tästä lauseesta varoitus. Pitänee olla tarkkana kuin porkkana. Sitten oli pari jutskaa jotka herättivät kiinnostusta. A-sairaalan ostossa hyväksyttiin yksimielisesti Löfstedtin muutosesitys.

Esitän, että asia viedään uudestaan valtuuston päätettäväksi ja kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto valtuuttaa kaupunginhallituksen tekemään A-Sairaalan ja siihen liitttyvien maa-alojen oston Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiiriltä nyt kaupunginhallitukselle esitetyillä ehdoilla

Keskusta-alueen kehittämisestä käytiin ankara taisto. Kaikki olivat sitä mieltä, että yksimielinen ratkaisu pitää löytyä ja löytyihän. Oikeisto jäi kokonaan pois ohjausryhmästä. Siihen tulivat Jaana Vasama, Heikki Wala, Sami Laaksonen, Atso Vainio, Leena Arvela-Hellen, Jarkko Heinonen, yrittäjien edustaja, palvelu yrittäjien edustaja ja nuorisovaltuuston edustaja.