Valtuuston mielenkiintoisin asia lässähti jo ennen asian käsittelyä. Taivassalosta tuli tieto, he ovat hylänneet liitoksen äänin 9-8. Näin ollen Ukissa ei ollut tarvetta kuin todeta tapahtunut. Ukissa se olisi mennyt läpi. Muut asiat eivät suurta mielenkiintoa herättäneet. 

Alla puheenvuoro, jonka käytin käsiteltäessä viime vuoden talouden toteutumista:

 

 Talousarvio on mennyt sinänsä hyvin, korjausten jälkeen melkein ennakoidusti. 4% on sentään aika vähän. Se vaan, että talousarviota tehtäessä on jo varauduttu siihen ettei lopputulos ole kaksinen. 

 
Menojen alitukset ovat tulleet yllättävissä kohteissa siivouksessa ja muissa kiinteistönhoito menoissa sekä erikoissairaanhoidossa. Onkohan tämä ensimmäinen kerta maailman historiassa, kun erikoissairaanhoidossa käy näin. Toisaalta kansanterveydessä on enemmän ylitystä kuin erikoissairaanhoidossa säästöä.
 
Liikelaitoksilla meni kaikilla hyvin. Budjetoitua paremmat tulokset ja jopa kaikilla ylijäämäinen. Kaupungin ja liikelaitosten tulos oli poistojen jälkeen tappiolla 4,3 milj /€ Teimme tappiota n. 268€ per asukas. Velkaa meillä on kaikkiaan 32 milj/€  n. pari tonnia per asukas.
 
Ei hyvältä näytä. Pulma on siinä ettemme pysty karsimaan menoja tulojen laskun mukaan. Tietysti tässä tilanteessa voi menetellä niinkin, että odotellaan nousukautta ja velkaannutaan. Saattaa vain olla, niin ettei enää mitkään nousukaudet riitä, korot ja lyhennykset vievät niin paljon rahaa, että nekin pitää maksaa uudella velalla.
 
Rakennemuutoksista on puhuttu jo pari vaalikautta. Mitään sellaista ei kuitenkaan aikaan saada. Reviiri ajattelu on tiukassa. Ei ainakaan meiltä mitään oteta. Näin ollen suma seisoo ja Lounais-Suomen poliisilaitos ratkaisee kunnallispoliittisia ongelmia. 
 
Jotkut pitävät henkilöstövähennyksiä rakennemuutos ratkaisuna. Ei se eikä ulkoistaminen ole ratkaisu. Näitä on toteutettu ja mietitty ja laskettu niin monet kerrat, että ennakkoluulotonta ajattelua vihdoin pitäisi saada aikaan.
 
Meillä on toimikunta, joka näitä asioita funteeraa ja sieltä alkaa vähitellen tulla myös esityksiä. Näitä asioita sitten päätettäessä koetellaan jälleen valtuutettujen kansalaiskuntoa.