Ei valtion budjetista mitään merkillistä ole tullut esiin vaikka se on jo kokonaan julkaistu. Ei ainakaan lehdissä ole ihmeitä ollut. Ministeriöiden sivuilta se löytyi kokonaan, mutta en ole jaksanut sieltä lukea. Luotan toimittajien lukevan ja tuovan esiin, jos erikoista löytyy.

Ilmeisesti mennään aikalailla entiseen malliin. Mitään investointi kohteita ei ole näkynyt. Ugia koskeva on se, että jälleen kerran Kemiran väylän syventäminen on lykätty vuodella. Radiosta on kuulunut useita valtion tulojen supistuksia. Puoli mrd per kohde. Miksi ihmeessä sellaista tehdään nyt, kun velkaannumme siedettävää enemmän.

Velasta on tullut paljonkin uutta tietoa. Velkaa otetaan Venäjältä, Kiinasta, Lähi-Idästä ja Euroopasta. Suomi saa lainaa edullisesti. Viitekorko on keskimäärin 3,89%. Korkoihin menee ensi vuonna 2,4 mrd/€. Kuudes osa uudesta lainasta. Lainaa otetaan 8000€ per talous. Henkeä kohti meillä on velkaa ensi vuoden lopulla 14500€. Sillä ostaisi jokainen kansalainen vauvasta vaariin uuden Toyota Yaris 1,4 dieselin tai 94€ kpl maksavia Levi's Guy's Jeans-farkkuja 155 kpl. Olisi siinä housuja nuorellekin loppu elämäksi.

Tämän lisäksi Ugi velkaantuu. Siitäkin me vastaamme. Hyvin paljon ihmiset ottavat myös henkilökohtaisia lainoja. Erilaisten korttien velka saldo kasvaa. Alkaa sitä velkaa olla niin, että päästä huippaa. Ei se pelaa joka pelkää.