Ennen juhannusta valtuusto päätti Nevavuoren esityksestä seuraavaa, "Valtuusto velvoittaa hallitusta ryhtymään toimiin henkilöstömenojen alentamiseksi niin, että vaikutukset näkyvät jo loppu syksystä". Todella kova esitys ja ilman valmistelua. En muista tämän tason esitystä saadun ennen läpi valmistelematta. 

Päätöksessä ei ollut mitään toteuttamistavasta. En tiedä muita vaihtoehtoja kuin lopputilit tai lomautukset. Mukava juhannuslahja ainakin 800 ukilais perheelle. Nyt näiden pitää viettää kesäloma pelossa ja vielä pitkälle syksyynkin. Kunnioitan demokratiaa ja valtuuston päätös pitää toteuttaa. En tiedä miten voin olla tällaista päätöstä valmistelemassa. Ehkä valtuustossa järki vielä voittaa ja päätös vedetään takaisin. On jo ainakin kuulunut sellaistakin etteivät kaikki tajunneet mitä tekivät.
Ei tämän tason päätöstä saisi heittää päätettäväksi ilman, että ennakkoon asiasta puhuttaisiin riittävästi. En tiedä onko joissain piireissä asiasta sitten puhuttu, mutta minä ainakin kuulin siitä ensimmäisen kerran silloin, kun Nevavuori sen esitti. Ehkä esitys pidettiin tietoisesti salassa. Laajempi keskustelu ei olisi ollut esityksen läpimenolle hyväksi.
Persut olivat kerrankin yhtenäisinä kannattamassa päätöstä. Miten se sopii heidän koko talven ja kevään toitottamaansa lapsilta, sairailta ja vanhuksilta ei mitään säästetä. Juuri heihin tämä tulee pahiten iskemään. Tämä päätös iskee rajusti kouluihin, päivähoitoon, vanhainkoteihin, sairaalan vuodeosastoihin jne. Kaikkiin niihin joiden puolustuskyky on heikkoa. 
Koulu ltk:n enemmistö on valtuutettuja, jotka melkein kaikki äänestivät Nevavuoren esityksen puolesta. Kouluista ei saanut aiemmin mitään säästää. Tämä päätös on aivan eri luokkaa kovuudessaan kuin silloiset säästöt. Ovatko koulut nyt vapaata riistaa? Rake puhui kovin jakotunneista. Tämä päätös pudottaa tunteja aivan toisin kuin silloin päätetty.
Poliittinen keskustelu on ollut talven ja kevään repivää, poukkoilevaa. Ilman mitään logiikkaa. Valtuusto on tähän asti ollut linjakas. Nyt mentiin metsään rytisten. Miksi? Haluttiinko rangaista opettajia ja sairaanhoitajia ja siinä samassa kaupungin muutakin henkilöstöä.
Muuten olen sitä mieltä, että Turusia pitäisi arvostaa täällä paremmin. Japanissa Turunen on parlamentin ylähuoneessa. Tanskassa Turunen valittiin EU-parlamenttiin. Turussa Turunen ei päässyt edes kaupunginvaltuustoon.