Aamun uutisissa on näkynyt lopen uupuneita neuvottelijoita. Yö on vatvottu asioita eikä eteenpäin ole päästy. Miksi pitää neuvotella yöllä?

Se on kuulemma osa päälle päsmärin taktiikkaa. Toiset kaipaavat lepoa enemmän kuin toiset. Samoin ajatuksen juoksu muuttuu. Mahdollisuudet päästä sopimukseen ovat paremmat kuin virkeiden ihmisten tapellessa. Entisellä valtakunnansovittelija Kalliolla oli vielä semmoinenkin kikka, että neuvotteluissa oli tarjolla vain vettä ja hän piti tarkasti myös huolta ettei muuta neuvottelutiloihin tuotu. Jos joku oli esim. onnistunut tilaamaan pitsalähetin, niin takaisin lähetettiin kuormansa kanssa. Varmaan lyhensi monta neuvottelua. Isoissakin asioissa on inhimilliset puolensa.

Toivottavasti palkansaajajärjestöt pitävät pintansa pääasiassa, eläkeiän nostossa. Niin kauan kuin jaksan muistaa, on puhuttu nurkan takana vaanivasta työvoima pulasta ja eläkepommista, eläkkeitä ei pystytä toteuttamaan. Aina vaan on työttömyyttä ja eläkeyhtiöiden asiantuntijat kahdenkeskisissä keskusteluissa sanovat, mitään rahapulaa ei ole uhkaamassa.

Nyt on mielestäni jo riittävä valinnanvapaus olemassa. Voit lähteä eläkkeelle 63-68 ikävuosien aikana. Tiedän monissa työpaikoissa olevan yli 63-vuotiaita töissä. Heidän motiivejaan on vaikeata ymmärtää. Tosin ansiot putoavat valtaosalla n. 40%. Entisen elintason säilyttäminen on vaikeaa. Toisaalta vanhempana tarpeet huomattavasti pienevät. 

Pienille eläkkeille jäävien käyminen töissä vain 40% palkasta entiseen ymmärtää, pitkälti. Ei se heillekään ole helppoa. Työpaikalla näytetään monin tavoin, joka päivä ettei pidetä töissäkäymisestä. Sijaiset katsovat pahalla, mitä tuokin vielä täällä pyörii ja vie minun työpaikkani. Heitäkin ymmärtää, ei ole hauskaa elämä kuluu ja päästä kiinteästi elämisen alkuun siirtyy siirtymistään. Toivottavasti palkansaajajärjestöiltä löytyy ryhtiä.

Äsken kerrottiin Varamiespalvelun ostaneen romanialaisen yhtiön ja aloittavan tuhansien romanialaisten maahantuonnin. Heidän mukaansa pitää seuraavan 10 vuoden kuluessa tuoda maahan 1,8 miljoonaa uutta työntekijää. Sillälailla. Ensin pitää ilmoittaa joku älytön luku ja sitten neuvotteluissa pikkasen tinkiä niin saa uskomattoman tuloksen.