Valtuuston lista näytti etukäteen varsin selkeältä. Keskustelua ja äänestyksiä tuli yllättävän paljon.

Ensimmäinen yllätys tuli käsiteltäessä Ukin strategiaa. Sitä oli käsitelty pitkään ja hiottu siten, että sen piti kaikkia tyydyttää. Kokouksessa alettiin esittää itsestään selvyyksiä ja asioita jotka jo olivat siellä, hieman toisin sanoin. Ei ollut muuta mahdollisuutta kuin palautus. Toivottavasti ensikerralla vihdoin saadaan asia päätettyä.

Seuraava keskustelun paikka oli tiedossa jo etukäteen. Aloite päivähoidon siirtämisestä sosiaalipuolelta opetustoimeen. Asiasta tehtiin 2 muutosesitystä. Molemmat äänestykset päättyivät 22-21. Päivähoito jää sosiaalitoimeen. Hyvä näin. Ei kellään ollut esittää mitää hyötyä muutoksesta lapselle eikä talouteenkaan mitään säästöä olisi tullut päivastoin.

Aloitteista ei yleensä keskustella eikä äänestellä, mitä nyt aloitteentekijä kiittelee joka puolelle. Nyt tuli toinenkin poikkeus.  Oikeiston tekemä aloite kokousten pito Ugissa. Valt. Tähtinen kiipesi pönttöön ja alkoi lukea matkakertomusta verorahoilla tekemästään ulkomaanmatkasta. Taisi olla äidin pikku pojan ensimmäinen ulkomaan matka, kuten osuvasti jossain blogi kommentissa todettiin. Protestoimme vieruskaverini kanssa. Seuranneesta suunsoitosta kaverini sydämistyi ja poistui kokouksesta. Omalaatuista oikeistolta vastustaa markkinataloutta. Olen jossain kirjoituksessani tätä kommentoinut, joten ei siitä sen enempää. Äänestyksen tulos oli 31-11. Aloitteen tappioksi. Ei tainnut edes monikaan aloitteen allekirjoittajista äänestää sen puolesta.

Kokouksen jälkeen oli selvitys kaupungin teollisuusstrategiasta. Toivottavasti tukiopetus meni perille. Ei se siltä kyllä näyttänyt. Java jankutti itsestään selviä asioita niin, että valtuutetut spontaanisti poistuivat kesken kokouksen. Valtaosaa pitkin kesää blogeissa jankutetuista asioista ei kysyjät tai oikeastaan kysyjä ottanut lainkaan esille. Minuakin provosoitiin useasti pitkin kesää ottamaan esille asioita, jotka pidän itsestään selvinä. Miksi nämä provokaattorit eivät itse ota asioita esille vaikka nyt olisi ollut mitä mainioin tilaisuus? Blogeissa sama vetkutus varmaan jatkuu.