Pitkä kokous, mutta oli esillä monia tärkeitä asioita jotka vaikuttavat pitkälle tulevaisuuteen. Tällä kertaa ei ollut tarvetta sorkkia muiden päätöksiä. 2 lähihoitajaa palkataan. Soten tilanne katsaus kuten työterveyshuollonkin yhtiöittämisestäkin saatiin.

Oleskeluluvan saaneiden kotouttamisesta oli neuvoteltu sopimus ELY-keskuksen kanssa. Asia tuntui polttavan käsissä joten se siirrettiin. Oleskeluluvan saaneet ovat vapaat asumaan missäpäin Suomea tahansa, mutta sopimus ELY-keskuksen kanssa takaa valtion tuen.

Sitten siirryttiinkin kaavoihin. Kuten tavallista niistä ei paljoa puhetta riittänyt. Paitsi yhdessä jossa halutaan 200 m2 rakennusoikeutta. Tähän asti on annettu 150 m2. Nyt on valmisteilla uusi rakennusjärjestys jossa ilmeisesti tullaan hyväksymään 200 m. Asia siirrettiin.

Ostettiin Häpönniemi ja samantien vuokrattiin puolet Teboilille. Mältinkallion tontti varattiin Rakennusliike Mirelle. Sinne alkaa nousta jo tänä vuonna 63 vuokra-asuntoa. Kevyenliikenteentien suunnittelu välille Kalanti-Laitila sai hyväksymisen ja suunnittelu voi alkaa, jos Laitila myös hyväksyy hankkeen.

Viimeisenä oli ei julkinen asia josta tuli julkinen päätöksen myötä. Esitys oli ainoastaan keskustelu. Kyseessä oli Sorvakkoon kesäteatterin tontille alkava rakennussuunnittelu. Alue varattiin Rakennus-Lehtoselle, suunnittelija on Marko Kivistö ja rakentajat Toni Tyrjy ja Ari Lehtonen. Tontille tulee 3 kerrostaloa joissa 75 asuntoa. Nyt meillä on sitten syntymässä n. 500 asukkaalle asunnot. Tämä ei voine tapahtua kovin nopeasti, mutta enää ei olla tilanteessa jossa meiltä puuttuisi resrviä rakentaa. Yleiskaavan muutos pitäisi saada nopeasti liikkeelle, että meillä olisi jatkossakin paikat mihin rakentaa. Kaavamuutokset vievät aikaa ja rakentajat esittävät puistoja tai liikunta-alueita rakennettaviksi eivätkä nämä hankkeet voi edistyä yksimielisesti. Valituksissa menee vuosia aikaa.