Lista käytiin niin läpi, että muut asiat käsiteltiin ennen viimeksi jätettyä talousarviota. Demarit olivat tehneet aloitteen LSKKY:stä irtaantumisesta ja asian jättämistä OPM:n päätettäväksi. Hallitus esitti oman lausumansa päätökseksi, että asia on loppuunkäsitelty. Tämä hyväksyttiin yksimielisesti kh:ssa. Nyt äänestettiin, tulos 24-19. Asia on loppuunkäsitelty.

Talousarvion käsittelyssä hukattiin ensi tunti ryhmäpuheenvuoroihin. Sitten ylilääkäri Pia Lahtinen esitteli suunnitelman Aluesairaalan ja tk:n toimintojen yhdistämisestä Kerroin tästä jo aiemmin. Yksimielisen hyväksynnän tämä sai valtuustoltakin. Sitten lähdettiin kahlaamaan talousarviota.

Ekaksi pysähdyttiin hallinto- ja talouspalveluihin. V-M Virtanen esitti koordinaattorin palkkaamisen Ukin 400-vuotisjuhlien järjestelyihin, siirrettäväksi vuodella. Esitys hävisi äänin 25-18. Wala esitti Ukin ja Novgorodin 50-vuotisen ystävyyskaupunki toiminnan juhlimiseen 20 000€. Wala on allekirjoittanut sopimuksen asiasta Novgodorin kanssa kj:n valtuuttamana, myös kh on asian hyväksynyt. Walan esitys voitti 22-21. Vasama esitti Hinku-hankkeelle 40 000€ lisää. Esitys hävisi 24-19.

Yrittäjien hankkeiden tukemiseksi Koski esitti 37 000€. Esitys hävisi. Luvut eivät olleet muistiinpanoissani. Jännityskö sai unohtamaan. Erikoissairaanhoidossa kh:n esitys oli 500 000€:n karsiminen ilman perusteita. Valkeinen esitti, että mikäli säästö ei toteudu, rahaa ei oteta soten sisältä. Esitys voitti 35-8.

Investoinneissa Järvinen esitti 75 000€ erilaisten juttujen selvittämiseen Ukipoliksella. Esitys herätti pitkän keskustelun onko esitys investointi. Minut yllätti esityksen huono valmistelu ja kopiointi erityisesti valmisteilla olevasta elinkeinopoliittisesta ohjelmasta. Esitys tehtiin väärään paikkaan ja rahoitus väärästä kohteesta. Uskoisin puheenvuoroista päätellen tämän olleen hyvin yleinen käsitys. Perusteltiin tekijän taholta esityksen olevan investointi tulevaisuuteen. Näin ajateltuna talousarvio on kokonaan investointeja. Rahan Järvinen esitti otettavaksi rakennusten kunnossapidosta. Tämän hän perui, lukuisissa puheenvuoroissa tätä pidettiin huonosti harkittuna. Ei ainakaan investointina tulevaisuuteen. Järvisen esitys hävisi äänin 22-21.

Rosten esitti katuvalot palautettavaksi lautakunnan esittämään 450 000€. Tämä voitti 23-20. Nevavuori esitti uimahallin saneerauksen siirtämistä vuodella. Esitys hävisi 36-7. Frisbeegolfrata herätti ainakin minut, yllättävän pitkällä keskustelulla. Siltarumpupolitiikka nosti päätään. Rahalla on tarkoitus ostaa alustat ja korit Lokalahdelle talkoilla tehdylle radalle. Sanottiin ettei ole investointi vaan kaupunginavustus seuralle. Laitteet säilyvät kaupungin omistuksessa. Rata olisi haluttu rakentaa keskustaan ja Pyhämaalle. Minusta on outoa pyhämaalaisten aina vastustavan Lokalahdelle suuntautuvia esityksiä. Tämä ei ole omiaan keräämän laitakaupungin sympatioita Pyhämaalle, jonne on hakattu miljoonia veronmaksajien rahoja tuhoisin seurauksin. Lopulta ainoaksi vastaesitykseksi jäi Walan esitys rahan poistamisesta kokonaan. Tämä hävisi 37-6.