Joskus menee päivä totaalisesti pieleen aamusta alkaen. Tämä päivä kovin oli senkaltainen. Aina käy kuitenkin niin kuin tuossa otsikossa olevassa Beatlesien hienossa laulussa. Olen tässä ollut flunssainen ja on jäänyt teiden auraaminen vähiin.

Nyt olon kohennuttua ja ilmojenkin lämmettyä tuli tilaisuus siihenkin hommaan.
Minulla on sitä aurausta n. 3 km, josta saan palkkaa 0€.
 
Teiden tultua kuntoon päätin vetää veljenpojan rannan puhtaaksi. Se ruopattiin syksyllä ja nyt on tarkoitus vetää matto ja hiekkaa. Jää pitäisi saada vahvaksi hommia varten. Melko heti jää petti. Putosin traktoreineni veteen. Pääsin ulos ja rannalle. Siitä sitten parasta mahdollista vauhtia puolen km:n päässä olevaan kotiin. En ehtinyt pahemmin vilustua. Loppumatkasta oli jo paremminkin hiki.
 
Sitten kun oli kuivaa päällä, soittelemaan apua. Monien vaiheiden jälkeen Östermannin Jouni tulikin ja luulin traktorin kohta olevan maissa ja korjaamossa. Senkin olin saanut varattua. Harvoin kaikki käy niin kuin elokuvissa. Ranta kun oli ruopattu ja kantamattomia massoja joka puolella. Kaukaa oli vedettävä. Moottorisahalla rikoin jäätä ympäriltä lisää ja yritettiin vetää. 
 
Kahleita katkesi eikä noussut. Traktorin pyörät meni jään alle ja veto tyssäsi siihen. Moottorisahakin kastui ja käynti alkoi olla vaikeaa. Nuotiolla sulatettiin. Naapuri tuli paikalle ja hälytti kotoa toisen sahan. Putosin taas jäihin ja taas kiireesti vaatteiden vaihtoon. Sinä aikana työryhmä vaihtoi taktiikkaa ja kaatoivat puita kaivinkoneentelojen alle.
 
Kaivinkone pääsi rantaan ja paukuttamaan jään rikki. Jo veto onnistui. Tähänastiset 
vahingot takalevy, jolla lunta aurasin repesi ja toinen traktorin vetoaisa katkesi. Ei niin isot. Sitten Salmisen Tarmon hinauksessa korjaamolle. Hytin ovet olivat jääneet järven pohjaan, eiköhän ne sieltä kesällä saa sukellettua. Hinaus oli aika kylmää kyytiä ja lunta tuprusi sisään. Kolmasti tuli tänään aika kylmä olo. Selviytyyköhän ilman köhää. 
 
Ei korjaamon valossa ja lämmössä sen enempää vikoja näkynyt. Kai sitä nyt jostain pitää purkaa ja kuivattaa vaikka ei merivettä ollutkaan. Öljyt ainakin vaihtaa ja perään niitä litroja menee. Aina pitää ajatella positiivisesti nyt menee vain rahaa, henki säilyi ja ilmeisesti terveyskin.
 
Osoitteesta löytyy tietoa ja kuvia Sillamäen satamasta:   http://www.silport.ee